Justin Bieber
Ramsay Hunt-syndrom

Efter Justin Biebers chokerende ansigtslammelse: Nu er der godt nyt

13. juni 2022
Af Signe Frederikke Pedersen
Foto: Screenshot fra Instagram
Popstjernen viser ”tidlige tegn på bedring”, lyder det fra kirurg.

Det lader til, at der er god mulighed for, at den 28-årige canadiske hitmager nok skal komme sig, efter han fredag aften dansk tid ellers forskrækkede sine fans med nyheden om, at han er ramt af Ramsay Hunt-syndrom.

Og at han som følge af lidelsen er komplet lammet i den ene side af ansigtet.

Det vakte ellers opsigt, at Bieber pludselig måtte aflyse flere af sine koncerter på den igangværende ”Justice World Tour” – som i øvrigt også bringer ham forbi Smukfest senere på sommeren.

– Som I kan se, blinker jeg ikke på det her øje. Jeg kan ikke smile med denne her side af mit ansigt. Mit næsebor kan ikke bevæge sig, fortalte Justin Bieber i en forklarende video på Instagram.

Hurtig behandling afgørende

Nu fortæller en kirurg med speciale i ansigtslammelse dog ifølge Reuters, at popsensationen viser tidlige tegn på bedring allerede.

Charles Nduka er britisk konsulent i plastisk og rekonstruktionskirurgi, og han kan berolige med, at omkring 75 procent af de Ramsay Hunt-patienter, der modtager hurtig behandling, kommer sig fuldstændigt.

– Jeg bemærkede i videoen, der blev delt med Bieber, at han allerede viser nogle tegn på bedring, hvilket er opmuntrende, fortæller Nduka til Reuters.

– En af de mest åbenlyse ting ved ansigtslammelse er, at patienterne ikke er i stand til at lukke deres øjne helt for at blinke, og så er de ofte også ude af stand til at smile, tilføjer han, og fortsætter:

– Det første, der vil udvikle sig, før smilet bliver normalt igen, er symmetrien i ansigtet, når man slapper af. På videoen, der blev delt, kunne jeg se nogle tegn på tidlig bedring.

Justin Bieber forklarede gennem sine sociale medier, at han ikke er i fysisk stand til at gennemføre de kommende shows. Dog er der ikke meldinger om, at hans lammelse går ud over hans tjans på Smukfest til august.

– Aflysningsperioden omfatter ikke Smukfest. Derfor ønsker vi ham god bedring og ser i høj grad frem til at se ham på bøgescenen til august, siger talsmand Søren Eskildsen lørdag til Ekstra Bladet.

Artiklen blev første gang bragt på Se og Hør. Dette er en redigeret version.

Læs også