https://imgix.femina.dk/storage_1/media/article/1322-ditte-giese-2.jpg
Underholdning

Ditte Giese: Kropshadet har taget overhånd

13. juni 2013
Af FEMINA.dk 06/13/2013 - 07:15
Ditte Giese ville da gerne slippe for de ti kilo, der har sat sig efter graviditeten, men hun gider ikke gøre det til et problem. Hun synes, alt for mange kvinder spilder liv på at bekæmpe deres egen krop

- Jeg er optaget af kvinders kropsforståelse. Frisindet er ved at blive indskrænket på. Få kvinder tør være nøgne og stå ved deres krop. I svømmehallen ser jeg, hvordan de unge kvinder enten skifter til bikini inde i et telt eller gemmer sig i rum, hvor man kan låse døren. De har det ikke godt med deres krop. Det havde vi da heller ikke, da jeg var ung. Men det har taget overhånd.

Der er så mange, der sulter sig og bruger deres liv på at hade deres krop, og de vil have silicone alle mulige steder eller vil have skåret i deres kønslæber, fordi de pludselig synes, de er for store. Det er meget sådan, at man kun er et succesfuldt menneske, hvis man er helt perfekt kropsligt.

Læs også: Ditte Giese: Jeg har slået mange med ord

Og sindet skal også perfektioneres. Ditte Giese spørger sørgmodigt:

- HVOR kommer kvinders dårlige selvværd fra? Hvordan kommer vi til bunds i det? Forleden var jeg hjemme hos en veninde, der havde to stakke selvhjælpsbøger: Spis din mave flad. Slip slikket. Sig farvel til neurosen. Alt sammen i pink og pastel og målrettet kvinder. Jeg bliver fuldstændig dårlig ved tanken om, at der går så mange kvinder rundt og har det skidt og er så usikre, at der er et marked for alt det der.

Læs også:To modige kvinder – en mor og en datter - fortæller om at have den krop, de nu engang har

Læs også