Rasmus Højlund
Underholdning

Dansk målkonge: Min familie og kæreste hjælper mig med at holde mig på jorden

24. marts 2023
Af Oliver Preben Jørgensen
Foto: Dejan Obretkovic/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix
Den danske angriber får mange tilbud, men han forsøger udelukkende at fokusere på sin egen udvikling.

Denne artikel blev først bragt på Se og Hør. Dette er en redigeret version.

Torsdag aften slog det danske fodboldlandshold Finland 3-1 i første kamp i EM-kvalifikationen, og kampens hovedperson blev den 20-årige Rasmus Højlund, som scorede alle Danmarks tre mål.

Rasmus Højlund har på det seneste nydt stor succes i den italienske klub Atalanta, og det har fået mange til at få øjnene op for den danske angriber. Selv har han også bemærket den stigende interesse.

Da Se og Hør interviewede ham før landsholdslejren, lagde han dog vægt på, at han forsøger holde fokus på fodbolden og ikke succesen.

– Det har selvfølgelig været mega fedt, men jeg prøver egentlig ikke at bruge så meget tid på det, siger den danske angriber, der efterfølgende forholder sig til flere mediers tidligere sammenligner med den norske stjerne Eling Braut Haaland:

– Jeg gider faktisk ikke sammenlignes med ham, for han er i en liga for sig selv. Jeg prøver bare at blive til den bedst mulige fodboldspiller, jeg kan blive.

Rasmus Højlund skiftede i januar 2022 fra FC København til østrigske Sturm Graz, hvor han med det samme udviklede sig til en af ligaens bedste spillere.

Det betød, at han allerede i den efterfølgende sommer skiftede klubben ud som Serie A-klubben Atalanta, hvor han i denne sæson har imponeret stort.

Støtte fra familie og kæreste

Det har på ny fået medier rundt omkring i Europa til at hylde det danske stjerneskud, men selv tænker han meget over at holde fødderne solidt plantet i jorden – og det får han hjælp til.

– Både min familie og min kæreste hjælper mig med at holde mig nede. Det betyder rigtig meget.

I fredags scorede Højlund sit syvende ligamål for Atalanta i denne sæson. En scoring han fejrede ved at forme et 'L' med fingrende, som han derefter kyssede. En besked til kæresten Laura, som han også indviede på sin Instagram.

'Den var til dig skat,' skriver han.

De to må for nu leve med ikke at være bosat i samme land, og da han bliver spurgt ind til, om der er planer om at rykke teltpælene sammen, så er det ikke på tegnebrættet lige foreløbigt.

– Nej, altså vi er samme årgang (årgang 2003 red.), så det er ikke planen lige nu, men det er da noget, vi snakker om, siger han.

Rasmus Højlund og resten af det danske landshold møder torsdag Finland på hjemmebane i den første kamp i EM-kvalifikationen.

Læs også