Christian tafdrup
Underholdning

Christian Tafdrup: Derfor laver jeg kronprins Frederik-film

13. juni 2013
Af Mia Qvist Scheelsbeck 06/13/2013 - 00:00
Skuespilleren, Christian Tafdrup, arbejder på at få midler til at lave en fiktionsfilm om kronprins Frederik

Det er ikke hver dag, at der bliver lavet en fiktionsfilm om det danske kongehus. Det er ikke desto mindre det, som 35-årige Christian Tafdrup, der bl.a. er kendt fra ’Borgen’, ’Nynne’ og ’Lærkevej’, er i gang med.
Han har arbejdet halvandet år på filmmanuskriptet, men projektet afhænger stadig af, om han får tildelt filmstøttekroner. Uanset hvad er det et ganske etikette-udfordrende projekt at være i gang med.
- Der er noget tabubelagt over at røre ved kongehuset. Jeg har villet digte inden for det faktuelle drama, der er i hans liv i forvejen. Kan man det? Men det er bare en meget god historie, at kronprins Frederik i sin ungdom helt åbenlyst og velkendt havde nogle problemer med at skulle være konge og hverken havde lyst eller følte, han var specielt egnet til det, siger Christian Tafdrup og forstætter: Det må have været en hård kamp. Når éns skæbne i modsætning til alle andres er prædestineret, siger Christian Tafdrup i et interview med FEMINA.

Læs også: Prinsesse Marie havde svært ved at vænne sig til sit nye liv i Danmark

CHRISTIAN TAFDRUP: HANDLER IKKE KUN OM DET ROYALE LIV

For Christian Tafdrup handler historien ikke kun om kronprinsen, men det interessante er de generelle valg, vi tager i livet.

- For mig er det en fascinerende historie, som ikke bare handler om det royale liv, men om, hvordan vi i det hele taget lever vores liv i en verden fyldt med interessante dilemmaer. Jeg har i langt tid været optaget af sådan noget med at blive voksen og finde sin identitet: Hvem skal jeg giftes med? Og: Hvem er jeg egentlig? De meget universelle spørgsmål synes jeg også ligger i historien om kronprinsen, forklarer Borgen-stjernen.

Filmen er allerede blevet hypet en del i pressen – og det er til trods for, det slet ikke er sikkert, at den overhovedet bliver produceret.

Læs også: 5 af de mest fantastiske og gribende kærlighedshistorier i de kongelige rækker.

FRA VITTIGHED TIL VIRKELIGHED

Idéen til filmen fik Christian Tafdrup faktisk en aften på en bar, hvor han snakkede om film med et par kollegaer.

- Så sad vi nærmest som en vittighed og vendte, hvordan sådan en umulig film om kronprins Frederik kunne se ud. I løbet af nogle uger fandt vi ud af, at det faktisk var en ret god historie og besluttede at prøve at tage det alvorligt, siger Christian Tafdrup om idéen.

Det er ikke første gang, at Christian Tafdrup – hvis filmen bliver en realitet – skal instruere. Han har endda vundet en Robert for en kortfilm i 2009.

- Jeg har længe gerne villet tage skridtet til at lave en spillefilm. Hele mit liv har jeg været meget i tvivl om, hvorvidt jeg ville være instruktør eller skuespiller. Og jeg kan mærke, at jeg aldrig holder op med at være i tvivl om det. Derfor prøver jeg at kombinere de to ting. Det er en basal drivkraft i mig at udtrykke mig kunstnerisk og fortælle historier og betragte verden og dens absurditeter. Jeg har aldrig haft det
sådan: ’Det er, fordi jeg vil være kendt, ‘ forklarer Christian Tafdrup slutteligt.

Læs også