https://imgix.femina.dk/media/article/1552_christian_fuhlendorff.jpg
Underholdning

Christian Fuhlendorff: Jeg skulle have et barn for at blive voksen

26. december 2015
af Susse Wassmann
foto: Petra Kleis
Stroboskoplyset slukkede, og røgen lagde sig, da komikeren Christian Fuhlendorff fik børn. Efter et liv i overhalingsbanen begyndte han at se verden på en ny måde og skar alt det unødvendige fyld fra

Mange kvinder oplever, at de bliver mere hudløse, overbeskyttende, frygtløse, mere rummelige og bedre til at prioritere benhårdt osv., når de bliver mødre. Men hvad sker der egentlig med mænd, når de bliver fædre? Komikeren Christian Fuhlendorff synes, han er vokset som menneske af at blive far.

Skuespilleren Mikkel Boe Følsgaard er blevet et 10 % gladere menneske, efter han har fået børn

Hvad har det betydet for dig at blive far?

– Det betyder ufattelig meget. Jeg skulle åbenbart have et barn, som kunne lære mig at blive voksen. Som gav mig et ansvar, der rakte ud over mig selv og fik sider frem i mig, som i mine unge år var blevet lagt i dvale i en tåge af stroboskoplys og røg.

På hvilken måde har det ændret dit liv at blive far?

– Hvis vi bliver ved klubreferencerne, så var det, som om stroboskoplyset blev slukket, og røgen lagde sig. Klubben lukkede, og alle mennesker, som jeg alligevel ikke kendte, gik hjem. Jeg så verden på en ny måde. Gennem nye briller. Jeg fandt ud af, hvad der virkelig betød noget for mig, og skar resten fra, blandt andet de mennesker, jeg ikke rigtig kendte. Fyldet.

Hvad er det bedste ved at få børn?

– At man får en vægtskål. En måde at gøre tingene op på. Vil jeg virkelig sidde her en hel nat og se en eller anden ligegyldig TV -serie? Vil jeg virkelig spille et eller andet dumt computerspil? Jeg bruger da stadigvæk serier og spil, men nu er det ikke bare for at fylde tiden ud. Min tid er kostbar, og derfor skal den bruges på det rigtige.

Manglende søvn og bleskift

Og det værste?

– Det er da surt en gang imellem at sidde på en motorvej klokken lort om natten for at nå hjem fra en standup-job i Jylland, fordi konen skal møde tidligt, og jeg skal aflevere ungerne. Før i tiden kunne man jo bare have lejet et hotelværelse og sovet længe. En gang imellem ville det kunne være rart at smide ansvaret.

Sangeren Isam B. er et familiemenneske med stort F og tager gerne sønnen, Isak, med på arbejde.

Er du blevet klogere af at få børn?

– Det føler jeg. Men omvendt: Jeg er jo også blevet ældre, og der skulle jo gerne dryppe lidt livserfaring ned i skålen. Men mon ikke også det at få børn giver én lidt perspektiv på tilværelsen? Det håber jeg.

Skal du have flere?

– Nu er min kone 43, så jeg tror, jeg ender på noget så almindeligt som to. En dreng og en pige, det er nok. Lige i øjeblikket er jeg måske heller ikke den rigtige at spørge om det, da mit liv primært består af bleskift og manglende søvn!

Christian Fuhlendorff, 33 år

• Komiker

• Gift med Karina Feldborg

• Har Michala på fem år og
Conrad på ét

• Udnævnt til Årets Komiker 2015, klar med et nyt show, ”Det er ligegyldigt, hvad andre tænker, ikk’?”, 22. februar. Showet handler om at være far, partner og en del af en familie

Læs også