https://imgix.femina.dk/media/article/1436-carsten-bang-jeg-kan-godt-lide-at-kradse-i-overfladen.png
Underholdning

Carsten Bang: Jeg kan godt lide at kradse i overfladen

5. september 2014
af Rikke Lund, redigeret af Charlotte Hallbæck
Foto: Carsten Seidel
Når folk tager sig selv for alvorligt, tager Carsten Bang pis på dem, for det letter stemningen

Standup-komikeren Carsten Bang skal snart ud på turné igen – denne gang med sit standup-show ”Dyret”, der handler om menneskets indre kamp mellem det kultiverede menneske og de dyriske instinkter i os. Selv kalder han sig en blanding.

- Jeg synes da, jeg er kultiveret. Jeg prøver at gebærde mig efter de kulturelle normer og de ting, vi skal gøre, men samtidig kan jeg godt lide at kradse lidt. Hvis jeg står over for nogle mennesker, som kommer fra et højere kulturelt lag eller bevæger sig i nogle andre kredse, så kan jeg godt lide at tage lidt på det. Jeg tager jo virkelig det, jeg laver, alvorligt, men at tage mig selv alvorligt … der er nogle mennesker, der tager sig selv alt for alvorligt. Og når man så begynder at kradse i det, så kan man bare se, hvordan deres skuldre falder ned. Og så kan de slappe af og være lidt mere naturlige sammen i stedet for, at de dér indledende koder skal blive ved med at være et dogme igennem samtalen, siger Carsten Bang.

Manu Sareen fik stress – på femina.dk fortæller han om den svære periode

Et kort i hånden som komiker

Selv kommer han da også i knibe engang imellem, når han kradser i overfladen.

- Men jeg tror måske mest selv, jeg opdager, at jeg sagde noget, som jeg ikke skulle. Så kan jeg blive helt rød i hovedet. Det er jo heller ikke sådan, at jeg har et dogme om, at det skal jeg. Men jeg tror, alle mennesker kender det, at man er i en setting, hvor man ikke føler, det er naturligt, og man ikke føler, man kan gebærde sig naturligt og sige dét, man har lyst til. Dér har jeg et kort i hånden, i og med jeg er komiker, så jeg kan sige, eller gøre noget, der lidt off.

LÆS OGSÅ: Laura Kvist Poulsen fra satiregruppen Krysters Kartel mener, man er nødt til at bruge sig selv i sine roller. Også de mere kiksede sider

Også selvom det ikke altid er planlagt. Som da han for en del år siden var ude at smage på dyre vine med et finere selskab, som han ikke følte sig helt tilpas i. Han fik æren af at smage vinen for. Nervøsitet førte til, at vinen kom i luftrøret. Vinen i luftrøret førte til … host … sprutten … meget rød i hovedet.

- Da jeg så endelig kan sige noget igen, og alle sidder helt stille og kigger på mig, så ser jeg op på tjeneren og siger: ”Den er perfekt.” Og så grinte de. Og bagefter tænkte jeg, at de nok troede, jeg sad og jokede, men det gjorde jeg overhovedet ikke. Det var simpelthen, fordi jeg ikke kunne gebærde mig i det dér, siger Carsten Bang til FEMINA.

LÆS OGSÅ: Tv-vært Jacob Riising insisterer på at have det sjovt

Læs også