camilla ottesen
Underholdning

Camilla Ottesen træner 3 gange om ugen: Jeg ville ikke have megen rygrad uden mine venner

30. april 2015
webversioneret af redaktionen
foto: Ditte Capion
To veninder er årsagen til, at den populære tv-vært får trænet flere gange om ugen

For rigtig mange mennesker er det svært at finde motivationen til at træne i en travl og hektisk hverdag med job, børn, madlavning og meget andet. For tv-værten Camilla Ottesen findes den motivation i to veninder, som hun træner sammen med tre gange om ugen.

Aftenen før sms’er de tre veninder sammen og afgør, hvem der har chaufførtjansen – og så er der ingen vej udenom, når veninderne kommer og samler hende op næste morgen kl.6.

- Mine venner forventer, at jeg kommer, og så er det meget lettere at komme af sted. Vi har haft vores træningsaftale i to-tre år, og jeg er ikke sikker på, at jeg ville have så meget ryggrad uden dem. Når de andre en sjælden gang er nødt til at aflyse, virker min dyne og min seng ofte mere tiltrækkende end træningen, siger Camilla Ottesen i den nyeste udgave af træningsmagasinet MOVE, der udkommer med FEMINA.

Kira Eggers blev fit – læs, hvorfor hun lagde sit liv helt om

Morgentræningen kan passes ind

For TV3-værten er det vigtigt at træne. Hun gør det ikke for at træne mavedellen væk, men for at holde kroppen stærk og sund i mange år frem. Camilla Ottesen elsker da også at udfordre sig selv og deltager gerne i ekstremløb eller svømmer en tur rundt om Christiansborg.

Men morgentræningen passer godt i livet som mor til Viggo på 10 år og Viola på syv.

- Det passer godt til mit temperament at træne om morgenen. Så er det klaret, og jeg kommer hjem klokken syv og kan være med til at sende mine børn i skole, gå i bad og tage hul på dagens andre gøremål fra klokken ni, siger Camilla Ottesen.

Læs, hvorfor det er vigtigt at fjerne makeup inden lige efter træning

Træning giver plads til andre ting

Det er faktisk også de dage, hvor Camilla Ottesen har morgentrænet, at hun har det bedst.

- Når jeg er svedig og forpustet efter at have brugt mig selv, føler jeg mig sund og fyldt med energi. Træning giver mig overskud, og når jeg har overskud, kan jeg presse mange ting ind i min hverdag – job, familie, venner, mere træning og så videre. Når jeg er i underskud af energi, er der to mandage på en uge, og alt driller, siger hun.

Til gengæld kunne hun aldrig drømme om at bebrejde sig selv, hvis hun dropper en gang træning.

- Jeg vil være éthundred procent til stede og kunne give slip, uanset hvilken træningsform jeg dyrker. Det kan jeg ikke, hvis jeg har mere lyst til at være et andet sted. Derfor bliver jeg hjemme på de dage, hvor jeg føler, jeg har for travlt eller er for træt. Og jeg presser ikke mig selv ved at tænke på, at træningen giver mig overskud i den sidste ende. Jeg vil være motiveret fra starten og gider ikke gøre ting halvt, understreger den slanke tv-vært, som i øvrigt også dyrker yoga, hvor hun finder ro i den travle hverdag.

Vil du udfordre dig selv? Læs her, hvordan du kan deltage i årets FEMINA Kvindeløb

Læs også