mette marie lei lange
Underholdning

Blogger Mette Marie Lei Lange: "Vi er blevet trætte af kun at kigge på overflade"

12. oktober 2018
af Josefine Gammelgaard
Mette Marie Lei Lange sammenligner sin blog med kulturel underholdning. En erstatning for en bog eller et magasin – en ting, du læser, når du ligger på sofaen eller tager S-toget.

For fire år siden begyndte Mette Marie Lei Lange at skrive bloggen Twinpeaks, mens hun var gravid og på barsel med tvillinger. Selv siger hun, at bloggen blev populær, fordi hun skrev lige præcis det, hun tænkte, følte og oplevede om det at være uperfekt som mor og som kvinde, og kort tid efter bloggens fødsel kunne hun leve af den. Nu har hun 100.000 unikke læsere om måneden, og bloggen har skiftet navn til Mette Marie Lei Lange.

– Mine mest populære indlæg er dem, hvor jeg reflekterer over nogle følelser, jeg har haft. Jeg tror, bloggene er en form for krydderi oven på modebladene – vi er blevet trætte af kun at kigge på overflade og Instagram-billeder, siger Mette Marie. – Bloggerne er ægte mennesker, og det kan folk forholde sig til. Jeg er vild med sådan en som Irina, som, hvis man kun ser på hendes Instagram, ligner en Kardashian. Men hun skriver også om at gå fra sit barns far, så den blankpolerede overflade får noget dybde på bloggen. LÆS OGSÅ: Youtuberen Julia Sofia droppede ud af gymnasiet: ”Der er jo ikke nogen Team Danmark-ordning for folk i den kreative branche” Mette Marie ville ønske, der havde været blogs til, da hun var studerende, ikke havde en krone og var bange for, at hun aldrig skulle få et job og finde kærligheden. Nu kan hendes følgere spejle sig i hende – men det går også den anden vej. – En af de ting, jeg er taknemmelig for, er, at jeg tvinges til at tage stilling til det, jeg føler og oplever i mit liv, fordi jeg skriver om det. Det kan læserne se sig selv i, men jeg overvejer også hele tiden, om jeg vil lave noget om i mit liv. Jeg spørger mig selv, hvad der er sket af gode ting hver dag. Det er forhåbentlig det, jeg inspirerer mine læsere med, og det giver de tilbage til mig ved at efterspørge det. Mette Marie lever for det, der findes mellem sprækkerne i hverdagen. For det, der sker mellem kl. otte og kl. fire en tilfældig tirsdag. Det er det, hun reflekterer over og skriver om. Liv og mennesker.

– Jeg kan godt lide at nedskrive refleksioner om tilværelsen i det små, om det, der får tingene til at hænge sammen, og som er det, der gør et liv. Hvis jeg en dag ikke længere kan leve af at blogge, så er jeg glad for at have haft den her tid, og så skal jeg nok tage min tørn. Jeg føler nogle gange lidt, at jeg er i Sunny Beach, og nu skal jeg snart hjem og have et arbejde. Ej, jeg er sgu meget taknemmelig.

Antal månedlige brugere af de forskellige platforme på verdensplan

Facebook: 2 mia.

Instagram: 1 mia.

YouTube: 1,5 mia.

Twitter: 335 mio.

LinkedIn: 546 mio.

Snapchat: 188 mio.

Pinterest: 200 mio.

Kilder: Jyllands-Posten, DR, TV 2, Weekendavisen, Berlingske, Kforum

Mette Marie Lei Lange, 36 år, fuldtidsblogger siden 2014 på bloggen, som nu hedder MetteMarieLeiLange.dk.

Hun har over 100.000 unikke læsere om måneden, mens hun på Instagram har næsten 50.000 følgere.

Mor til tvillingerne Hugo og Berta på fire år, som hun har med manden Jon. Familien bor i Køge.

LÆS OGSÅ: Kom med indenfor i bloggeren Sydhavnsmors skønne lejlighed i Københavns Sydhavn

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370.png

Læs også