https://imgix.femina.dk/media/3cec8430c3cb44ae9fdb903990963da4.jpg
Underholdning

Anne-Mette Rasmussen

21. oktober 2009
af Line Baun Danielsen
Foto: Roberto Leoni
Anne-Mette Rasmussen er med i Line Baun Danielsens nye bog ”Verdens bedste mor”, som vi her bringer et uddrag fra
- Det kunne bare ikke gå hurtigt nok. Jeg skulle have børn. Anders mente, jeg skulle tage min korrespondentuddannelse færdig først - men det var ligesom mig, der bestemte. Jeg ville oprindelig have fire børn, jeg mente, det var praktisk med et par års mellemrum! Men sådan kan man jo ikke altid planlægge.

Jeg var kun 21 år, da vores første barn, Henrik, kom til verden i 1979. Det at få barn fyldte så meget, at jeg droppede mit studium. Jeg ville selv forme ham og passe ham. Vi planlagde også hurtigt nummer to. Maria kom 22 måneder efter, og så er der Christina, der blev født i 1984.

Jeg har altid været alene med børnene, fra de var helt små, fra tirsdag til fredag, når Anders var i København. Jeg ville gerne være en rigtig blød og tryg mor. De har aldrig nogensinde været i institution. Der kører jo en skrøne med at "uha, så går de bare hjemme i mors skørter". Det er noget vrøvl. De ved, hvor de der skørter er. Men de render ikke i dem.

Det er lige netop modsat, fordi du giver børnene fri, når du sender dem ned på legepladsen. Du kan ikke vide, om de ryger fem meter ned fra legetårnet, for du kan ikke kigge derned. Men man tør give dem et ansvar tidligere, og de får mere selvtillid. Det er i hvert fald min filosofi.

Klik her, og vind bogen "Verdens bedste mor" af Line Baun Danielsen!

DE KENDTE MØDRE

Klik her, og læs om de bogen og de andre kendte mødre:

Verdens bedste mor
Pernille Aalund
Anne Dorthe Tannerup


ANNE-METTE RASMUSSEN

Født 1958. Mor til Henrik (30 år) som 21-årig, Maria (28 år) som 23-årig og Christina (25 år) som 25-årig. I marts i år blev Anne-Mette tillige mormor for første gang. Gift med Anders Fogh Rasmussen. Pædagog (2001), i dag Nato-førstedame, foredragsholder, brevkasseskribent og ivrig danser.
Læs også