https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/dig-og-dit-liv/taet-paa-dig/2012/09/1236-anders-matthesen-der-er-ikke-nogen-afsavn/1236-anders-matthesen-2-art.jpg
Underholdning

Anders Matthesen - nu far til tre: Der er ikke nogen afsavn

6. september 2012
af Susse Wassmann Redigeret af Charlotte Hallbæck
Foto: Petra Kleis
Anders Matthesens liv har ændret sig. Fra at være singlefyr og komiker med hardcore meninger om ALT, er han nu pludselig kæreste og familiefar til tre børn.

Vi kender ham som komikeren med de hårdtslående meninger. Som manden, der gerne ville have en kone, der gik hjemme og bagte kager til ham - eller som manden, der slet ikke ville have en kæreste. Men det har Anders Matthesen fået i mellemtiden - og tre børn oven i hatten (hans 15 måneder gamle søn, Spencer, og to bonusbørn.) Og det har betydet en livsændring for ham. For eksempel at han ikke længere kan gøre PRÆCIST som det passer ham.

Læs også: Anders Matthesen - "Indimellem er jeg ved at brække mig over mig selv"

- Når man pludselig har en kæreste og tre børn, kan man ikke skrive hele natten. Så jeg spurgte mig selv: Kunne du PRØVE at lave det om? Og det oplever jeg i høj grad, jeg kan. Der er ikke nogen afsavn og ofre og ulykker. Alt er godt, siger Anders Matthesen.

Kvindens plads
På et tidspunkt udtalte den populære komiker, at hans kone helst skulle være sådan én, der lavede mad og gjorde rent og passede børn. Men det var en fordrejet version af sandheden.

- Ja, jeg har hørt, jeg skulle have sagt, at jeg mente, det var kvindens plads. Det har jeg ikke. Det, jeg sagde, var, at det ville passe supergodt til mig, at jeg ikke ville skamme mig over at gå ud i verden og sige: Jeg har en kone, der bager kager og laver flødeskum til mig! Hvis folk så siger: Arj, hvad med dig dit dovne svin?! Så ville jeg sige, at det jo sådan set var mig, der hev nudlerne hjem, så hun aldrig skulle tænke på andet, fordi jeg turnerede otte måneder om året.

"Jeg skal røre i gryden"
Men hans kæreste, der også er mor til hans barn, er en helt anden type - og Anders Matthesen har IKKE fået en kæreste, der går derhjemme og bager kager. Men det er også lige meget nu.

Læs også: Oliver Bjerrehuus - om coke, kærlighed og husspektakler

- Da jeg sagde det dér, havde jeg et andet liv. Med turneer året rundt, en meget stor bekendtskabskreds og et pulserende liv. Det har ændret sig noget. Det er et ekko fra en anden tid. Jeg har jo sagt så meget. Også at jeg fandme aldrig ville have en kæreste. Eller at jeg ville have nogle børn med en pige fra Jylland. Eller at børn skal have nogle flade.

- Der er så mange, der spørger mig: "Men hvad mener du EGENTLIG?". Det er ligegyldigt. Hvad mener DU? Jeg skal hverken være præst eller præsident, jeg skal røre i gryden, det er min rolle, siger Anders Matthesen.

Læs også