allan olsen,kendte mænd
Underholdning

Allan Olsen om kvinder: ”Der er en mur omkring det inderste i mig”

20. november 2015
versioneret til web af redaktionen
foto: Runolfur Gudbjørnsson
Kvinder vil som regel have mere, end Allan Olsen vil give. De vil ind bag muren i ham. Men der er lukket. Ingen adgang for kvinder. Så det går galt hver gang, når kvinder insisterer på at komme ind til hans inderste. (Og det gør de!).

Musiker, sanger og forfatter Allan Olsen har til tider været en egoist i sit privatliv, for han har en mur omkring sit indre, som han ikke lader nogen – heller ikke kærester – slippe igennem. Det fortæller han i et interview til FEMINA.

Allan Olsens brusekabine er repareret flere steder med grå gaffatape. Og nej, han har ikke lige fået hængt et gæstehåndklæde frem på badeværelset. Der er faktisk overhovedet ikke noget at tørre hænder i bortset fra hans badekåbe. Man skal ikke være i Aarhus-lejligheden mange sekunder for at konstatere, at den er uberørt af kvindehånd. Det er præcis, som det skal være. Der bor tre hanner i lejligheden. Allan, hans teenagesøn Marco og hunden Muddi.

-Her bor kun mænd. En hanhund og mig og min søn. Jeg lever ikke sammen med nogen i den forstand. Der er jeg helt på linje med Sten Hegeler, når det gælder kvinder: Jeg tror, det er en god idé at mødes på neutral banehalvdel, når man skal ”alt det andet”.

”Jeg kan ikke sige, jeg har været god til det med kvinder”, siger Bond-skuespilleren Jesper Christensen

Det er ikke, fordi de ikke må være i hans liv, kvinderne. Der er bare den hage ved det, at de som regel vil have mere, end han vil give. For inde i Allan Olsen er der et hemmeligt skab, som kun han selv har nøglen til. Kærester må IKKE låne nøglen.

Alternativ skilsmisse

Det er Masja Blix, der har hjulpet med at få aftalen om dette interview i stand. Hun er hans manager. Hun er også hans ekskæreste. Og mor til Allans store papsøn Felix. Og til hans søn Marco. I en periode efter bruddet boede hun i lejligheden under Allan med sin nye mand, og på et tidspunkt fremlejede de begge lejligheder og flyttede til Thailand i syv måneder og havde der børnene en uge ad gangen. En ret alternativ model, ikke? De er gode til at være ikke-kærester.

-Der var ikke mulighed for andet. Hun er min manager. Det var hun også dengang. Man må jo finde ud af det.

Engang, da de stadig var par, mødte min mand og jeg Allan og Misja i Thailand. Vi endte med at spille Trivial i flere dage. ”Du vandt hele tiden”, siger jeg. ”Ja selvfølgelig, det var da også meningen,” siger han. Egoet fejler ikke noget.

-Peter A.G. fra Gnags sagde engang, at det, han godt kan lide ved kunsten, er, at det er det eneste sted, man har lov til at være fuldstændig egoist. Og jeg har nok hele vejen op været egoistisk. Jeg har så tilfældigvis fundet ind i et fag, hvor jeg har lov til at være det.

”Jeg har haft det mærkeligt med kvinder,” siger Pelle Hvenegaard, der nu er gift med sin Caroline

Har du også været egoist i dit privatliv?

-Det tror jeg nok. Det ville være pænt at kunne sige: ”Det har jeg bestemt ikke!”, men det tror jeg nok, jeg har. Sådan at forstå, at de kvinder, jeg har involveret mig med, nok på et tidspunkt har måttet drage den konklusion, at der er en væsentlig del af den, jeg er, som de måske nok faldt for, og som de måske er den side, de elsker, men som de aldrig får lov til at være en del af. De får aldrig lov at komme derind. Der er en mur omkring det inderste i mig. Det er ikke en, jeg selv har bygget, men den er der, og den beskytter noget, som jeg netop ikke helt ved hvad er. Og så er vi tilbage ved, at jeg altid har haft noget imod at skulle portrætteres i en bog, for jeg kunne komme til at smide noget af det, der er inden for muren, ud til mikrofonen. Og så er det ikke derinde mere. Og det er det, jeg bruger af.

”Hold nallerne væk!”

Du er ikke så god til parforhold og hverdag?

-Jo, det tror jeg i og for sig, for jeg er skidegod til at indordne mig. Jeg har det der proletar-gen: Det er okay, hvis vi gør det på den her måde, og så gør vi det bare sådan HVER dag. Men jeg er ikke den, der gør en helvedes masse, for at det bliver fedt. Jeg kan fint finde mig i hvad som helst rigtig længe, indtil det driver min partner til vanvid, og hun siger: ”Nu orker jeg fandeme ikke det her længere.” Nå, men så må vi hellere bare droppe det. Og så opstår der en ny virkelighed.

Er du altid den, der bliver gået fra?

-Nej, det vil jeg ikke sige. Men jeg ER nok en, der bliver gået fra, for jeg kan aldrig nosse mig sammen til at tage initiativet til at gå. For jeg kan fint leve i det stavnsbånd, som man kan holde hinanden i i et parforhold, fordi jeg har den der lille ting inden for min egen mur. Det egentlige. Som jeg bruger til det, der dybest set er det, der betyder noget for mig. Og det kan være en forbandelse at være det menneske, der lever op ad en, der har det på den måde. Meget tidligt begynder de her kvinder jo gerne at ville derind. Der er jeg så virkelig en stivstikker: ”Hold nallerne væk!” Det her er MIT.” Jeg skælder meget sjældent ud på nogen, men jeg kan godt, hvis jeg skal, og det kan trigge mig, hvis jeg føler, at nogen er inde at pille ved noget, hvor de ikke har noget at gøre, fordi jeg ikke engang selv ved, hvad det er, siger Allan Olsen til FEMINA.

Hvis der er en, der kan gøre sangeren Shaka Loveless blød i knæene, så er det kæresten Fanny…

Læs også