https://imgix.femina.dk/media/article/1423-alexandre-willaume-jeg-er-ikke-arrogant.jpg
Underholdning

Alexandre Willaume: Jeg er ikke arrogant

10. juni 2014
af redaktionen
Foto: Petra Kleis m.fl.
Skuespiller Alexandre Willaume bliver tit kaldt arrogant. Han mener selv, han bare er selektiv

Skuespiller og kunstmaler Alexandre Willaume kan godt finde på at rejse sig op og gå, hvis han sidder ved siden af et menneske han ikke bryder sig om. Eller råbe folk ind i hovedet, når han ikke kan holde dem ud.

- Hele mit liv har jeg fået at vide, at jeg er arrogant, og hvis der er noget, jeg IKKE er, er det arrogant! Men jeg er selektiv. SINDSSYGT selektiv med, hvad og hvem jeg omgiver mig med. Jeg er forfængelig på den måde, for jeg bliver jo defineret af de mennesker, jeg er sammen med, og de ting, jeg omgiver mig med. Også af mig selv. Så hvis jeg sidder sammen med en eller anden narrøv, der er helt igennem ulækker i sin fremtoning, så går jeg. Og jeg er ikke bange for at sige det, siger Alexandre og understreger sin pointe:

- ”Hvorfor går du?” kan folk spørge. ”Fordi jeg ikke bryder mig om dig!”. Og det burde ikke ryste dig i din grundvold. Jeg er bare ÉT menneske, og der er syv milliarder af os på kloden, så der er mange andre, du kan lege med. JEG kan bare ikke lide dig! Der er visse ting, jeg ikke kan holde ud ved andre mennesker: Uhøflighed og nærighed for eksempel. Og dér vil jeg have lov at råbe, hvis jeg oplever det. ”FY for helvede, hvor er du nærig, mand!”.

LÆS OGSÅ: Mikkel Beha Erichsen gør sig umage for at være en god mand for sin kone

Slået sig på ærlighed

Alexandre Willaumes ligefremhed fører ham konstant i uvejr, men han har accepteret, at det er sådan, han er. Det gør ham heller ikke noget, at et andet menneske siger, at han er irriterende.

- Det bliver først svært, hvis det er nogen, jeg holder af. Men så går jeg også ind og kigger på, om der er hold i det. Jeg har da prøvet at finde ud af, hvad det er for nogle mekanismer i mig, der gør, at jeg fungerer sådan. Før i tiden ville jeg gerne lave om på det – i dag er jeg bare klar over, at de er der. Og forsøger så at navigere lidt lettere gennem livet med dem. Jeg har slået mig på min kompromisløse ærlighed hele livet, men på den anden side: Alt det, jeg fik skældud for i skolen, da jeg var barn, er jo det, jeg tjener penge på i dag.

LÆS OGSÅ: Lakridskongen Johan Bülow kunne sådan set godt købe sig en Ferrari – men han er ikke typen, der fører sig frem

Bliver tit misforstået

Er du også kendt for at være et arrogant røvhul i din branche?

- Nej, det håber jeg ikke. Men jeg bliver nok misforstået nogle gange, for når jeg kommer ind på en ny arbejdsplads, er det ikke mit hovedfokus at få nye venner. Det er at fortælle historien så optimalt som overhovedet muligt, derfor er jeg også ret hudløs i min søgen efter at knække scenerne. Og der er altså ikke plads til at passe på små porøse skuespiller-egoer.

- Så min attitude kan nok blive misforstået indimellem, og jeg skal lære at vægte mine ord lidt bedre. Men jeg synes bare, at livet er for kort til at gå rundt om den varme grød, siger Alexandre Willaume.

LÆS OGSÅ: Timm Vladimir synes, der er noget usexet ved kvinder, der synes, man er fed, bare fordi man er kendt

Læs også