https://imgix.femina.dk/storage_1/media/article/1320-agnetha-1-copy.jpg
Underholdning

Abba-Agnetha er tilbage på scenen

16. maj 2013
Af Charlotte Hallbæck 05/16/2013 - 15:30
Ingen havde regnet med, at Agnetha Fältskog ville begynde at synge igen. Heller ikke Agnetha selv. Men sangene var alligevel for gode at sige nej til. Så nu er hun her med albummet ”A”

De fleste – måske alle – husker ABBA. De fire succesrige svenskere, der tog verden med storm. Men det er mange år siden at ABBA indtog hitlisterne og i årevis har ”den lyshårede” Agnetha Fältskog levet et mere eller mindre tilbagetrukket liv langt fra spotlyset, så det nye album, ”A”, er en overraskende hilsen fra fortiden.

Agnetha er 62 år og mormor, og næste år er det 40 år siden, ABBA vandt det internationale Melodi Grand Prix med Waterloo i 1974. Men ABBA har solgt 378 millioner album verden over – flere end The Beatles – og sælger stadig, selv om bandet er opløst for længst.

Læs også: Agnetha Fältskog - "Det er tragisk med alle skilsmisser"

Konfronteres med verden igen

Det er utroligt at høre hende på ”A” – stemmen er umiskendeligt Agnethas. Mere moden, men alligevel nærmest upåvirket af årene.

– I begyndelsen VAR jeg faktisk en lille smule bange for, at jeg skulle lyde gammel. Jeg havde også lidt problemer med mit åndedræt og sang ikke på samme måde som før, så jeg tog nogle sangtimer. Men så snart jeg var i studiet, begyndte det at føles bedre og bedre og lettere og lettere.

Hvordan har du det med al den fokus, der kommer på dig nu?

– Det ... hører sig til. Men det er også anstrengende. Du ved ... man skal gøre sig i orden. Og man skal ligesom konfronteres med verden igen.

Hvad har livet gjort ved dig, mens du har levet det?

– Ja ... jeg har jo vældig meget livserfaring nu. Og eftersom jeg er sådan et følelsesmenneske, synes jeg, at jeg har vældig meget at formidle i sangene. Måske kan det høres, at der findes en modenhed. En værdighed. Værdigheden var vigtig for mig, for jeg vil ikke være og kan ikke lyde som en 30-årig. Udtrykket skulle balancere med den, jeg er nu. At det er en moden kvinde, det handler om. At man ikke er noget barn længere. Og jeg synes, det er lykkedes virkelig godt.

Er det blevet lettere at være et følelsesmenneske med årene?

– På en måde. Nu er jeg ikke så rædselsslagen for at vise det eller tale om, at jeg er det.

Hvad gjorde ABBA-tiden ved følelsesmennesket Agnetha?

– Ja ... det var ikke altid let. Jeg kæmpede med, at jeg havde mine to små børn derhjemme, samtidig med at vi var midt i karrieren. Jeg vidste: ”Det er det her, jeg kan, så det er det her, jeg må forfølge, for det er på en måde mit kald.” Men samtidig havde jeg længslen efter at være derhjemme sammen med børnene. Det lykkedes os til sidst at finde en ret god balance. Jeg krævede det faktisk: ”Jeg orker ikke være væk mere end 14 dage, så vil jeg hjem til mine børn, sådan ER det bare.” Og det fungerede. Jeg har fået to vældig fine børn. Jeg synes, vi er lykkedes med at få dem til at blive et par harmoniske og dygtige børn. Men det var klart nogle slidsomme år.

Læs også: Abba-Agnetha - "Jeg har ikke lavet en ny plade for pengenes skyld"

Læs også