https://imgix.femina.dk/media/article/1609_oscars_art_1.jpg
Underholdning

Årets Oscar-kjoler 2016

29. februar 2016
af Charlotte Hallbæck
foto: All Over
Med årets Oscarfest kunne den prestigefyldte prisuddeling i år markere sit 90-års-jubilæum. Dermed var det også tid til at drømme sig hen i nogle af verdens dyreste og smukkeste designerkjoler på den røde løber

Selvom Danmark ikke vandt hverken for ”Krigen” eller for ”The Look of Silence”, føltes det alligevel lidt, som om vi vandt. I hvert fald vandt det svenske stjerneskud Alicia Vikander prisen for årets bedste kvindelige birolle for sin rolle i filmen ”The Danish girl”, hvor hun spillede den danske kunstmaler Gerda Wegener, hustru til kunstneren Einar Wegener, der var en af de første i verden, der fik lavet en kønsskifteoperation. Filmen er optaget delvist i København.

Den 27-årige svensker fik sit internationale gennembrud i den danske film ”En kongelig affære”, der var instrueret af Nikolaj Arcel.

Se de smukkeste kjoler til Golden Globes 2016

Og så var vi nok mange, der heppede på, at Leonardo DiCaprio endelig fik en Oscar. Den 41-årige skuespiller har været nomineret seks gange før, og i år lykkedes det ham så endelig at få en Oscar for bedste mandlige hovedrolle i filmen ”The Revenant”.

Oscar-uddelingen er årets mest prestigefulde prisuddeling i filmens verden, og det bar gårsdagens kjoler på den røde løber da også præg af. Nogle af verdens ypperste designere havde klædt de kvindelige stjerner på.

Her er nogle af aftenens smukkeste kjoler:

Læs også