brad pitt i halvfemserne
Underholdning

12 mænd, vi sukkede over i 90'erne

7. januar 2018
af
Michelle Løvstrup Thejls. Udgivet første gang august 2018. Foto: Mega
90'erne var fulde af fine mænd. Tag med på en tidsrejse tilbage til 90'erne og få et gensyn med nogle af vores største (og første) crushes – måske er dit der også?

90’erne var fuld af spændende mænd, der i den grad fortjener et gensyn.

Tag med en tur tilbage til dengang, vi havde idolplakater på væggene, discman i ørene, og vi troede, det var jordens undergang, da Take That blev opløst ...

1. Tom Cruise

Mr. Cruise havde vi allerede stiftet bekendtskab med i 80'erne, da han gav den som sej jægerpilot i "Top Gun". I 90'erne skruede han så endnu en tak op for charmen, da han spillede rollen som den frække, opportunistiske og frem for alt charmerende Jerry McGuire i filmen af samme navn.

Tom Cruise i 90'erne

2. Jason Priestly

Åh, hvad vi ikke ville have givet for at gå på West Beverly High og kysse lidt med Brandon Walsh med det søde smil og det lækre hår. Mums!

BONUSINFO: Få et gensyn med Jason i krimi-serien "Private Eyes", hvor han er hovedperson.

Jason Priestly i halvfemserne

3. Robbie Williams

Var du ung i 90'erne, vil vi vædde med, at du havde mindst én Take That-plakat hængende på dit værelse, og at du skrålede med på Robbies mega-hit ”Feel” og i smug drømte om, at han sang den til dig.

Robbie Williams i halvfemserne

4. Heath Ledger

Hvor mange gange har vi ikke stirret drømmende ind i skærmen, mens ”10 things I hate about you” kørte for gud ved hvilken gang. Eller set "The Dark Knight", fordi Ledger spiller rollen som Jokeren til perfektion.

BONUSINFO: Kom tættere på den nu afdøde Heath Ledger i dokumentaren ”I Am Heath Ledger”, der bl.a. viser hans egne hjemmeoptagelser.

https://imgix.femina.dk/maend-vi-savlede-over-i-90erne-heath-ledger.jpg

5. Kurt Cobain

Vi husker stadig, da Kurt Cobain med sin rå stemme, isblå øjne og lækre grungehår fik os til at sende lange blikke efter klassens middelmådige musiker (for Kurt selv var jo ikke ligefrem ledig på markedet).

https://imgix.femina.dk/maend-vi-savlede-over-i-90erne-curt-cobain.jpg

6. Ricky Martin

Indrømmet – Ricky er vor allesammens no.1 latin lover, og det er da sket en gang eller to (eller 100, host), at vi har stået på et fyldt dansegulv og vredet kroppen til ”Livin la Vida Loca” som en anden latina-queen.

BONUSINFO: Vidste du, at den danske producer Lars "Chief 1" Pedersen har været medskribent på Rickys hit-single "Vente Pa Ca"?

Ricky Martin i 90'erne

7. Luke Perry

Det var med sorg i hjertet, at vi i marts 2019 læste, at Luke Perry var død af et slagtilfælde – kun 52 år gammel. For intet kunne gøre vores knæ til gele i 90'erne som denne bad-boy af en Beverly Hills-darling, der med sit lækre hår, hårde attitude og bløde indre stjal vores hjerter, når vi sad klinet til skærmen for at se Beverly.

Luke Perry i 90'erne

8. Brad Pitt

Ingen liste om 90’ernes mænd er komplet uden Brad Pitt, og intet ungdomsværelse var perfekt uden mindst én plakat af ham i rollen som Tyler Durden i "Fight Club" eller som muskelbundtet Achilles i "Troja".

brad pitt

9. Leonardo DiCaprio

Det kan umuligt komme som en overraskelse for nogen, at Leo selvfølgelig også er havnet på denne liste. Vi kan stadig huske, hvordan han fik vores hjerter til at banke i rollen som den fattige Jack i "Titanic", da han råbte “I’m the king of the woooooorld”. Vi sad klistret til skærmen og ønskede inderligt (og gør det vel egentlig stadig…), at han ikke forsvandt ned i det iskolde vand til sidst ...

BONUSINFO: Leo har et ry for at være rigtig glad for modeller, og han har tidligere dannet par med danske Nina Agdal.

Leonardo dicaprio i halvfemserne

10. Jared Leto

Manden med det skiftende (men lækre!) hår, de fortryllende lyse øjne og det flotte skæg. Jared Leto har forevigt haft vores hjerter, siden han var med i "My So Called Life", "Fight Club" og "American Psycho".

BONUSINFO: Jared Leto er med i rockbandet 30 Seconds to Mars, der har stor succes.

Jared Leto

11. Johnny Depp

Du kender ham fra “Hva så, Gilbert Grape”, eller som den generte ”Edward Scissorhands” i filmen af samme navn og i nyere tid som den altid charmerende pirat Captain Jack Sparrow.

BONUSINFO: Foruden at være skuespiller, er Johnny Depp med i bandet ”The Hollywood Vampires”, hvor han spiller guitar og synger baggrundsvokal.

Johnny Depp i halvfemserne

12. Will Smith

Du kender ham måske fra "Rap fyr i L.A.", eller fra 90’ernes kæmpehit “Getting jiggy with it”, eller måske fra filmen “Men in Black”, hvor han spiller den ene af de to agenter, der holder aliens på jorden skjult for befolkningen. Will Smith har med sit store talent, skæve smil og uimodståelige charme selvfølgelig fortjent en plads på denne liste.

Will Smith i 90'erne
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_4.png

Læs også