https://imgix.femina.dk/media/sondag/2013/10/43/derfor-elsker-vi-sondag/elsker-ved-sondag-stor-ny.jpg
Kultur

Tre læsere: Derfor elsker vi at læse SØNDAG

20. oktober 2013
af Mie Schou
Foto redaktionen
Historier om kvinder af kød og blod, tips, der rent faktisk kan bruges og modeller, der vejer mere end 45 kilo. Vi har bedt tre læsere fortælle om det, de holder allermest af ved SØNDAG

SØNDAG kan være mange ting. Et hyggeligt frikvarter, man kan tage sig, når man ligger med en kop dampende the og fødderne oppe på sofabordet. En inspiration til noget helt nyt i indretningen, madlavningen eller garderoben. Et smugkig ind i hovedet og hjertet på kvinder med historier, der er værd at høre.

Det mange er glade for, når de læser SØNDAG er opskrifterne. En af de mest populære opskrifter her på søndag.dk er Mette Blomsterbergs opskrift på hindbærsnitter

Men hvad er det allerbedste ved bladet? Det, der får faste læsere til at hænge ved i fem, ti eller tyve år?

- Det bedste ved Ugebladet SØNDAG er, at man kan hygge sig med det hele mandagen. Jeg tager mig god tid, når jeg sidder med mit SØNDAG, for det er kvinder af kød og blod, jeg får lov til at læse om. Kvinder, jeg kan relatere til, fortæller Laila Jensen, der er 52 år og fra Aalborg.

Ægte og skønne kvinder

Hun er fast læser af SØNDAG og nyder, at alle de kvinder, hun læser om i bladet, står frem som det, de er - mennesker med alt, hvad det indebærer af godt og skidt.

- Modellerne i modeserierne er ikke unge, fejlfri piger på 45 kilo. De er ægte kvinder på min alder, og de ser skønne ud alligevel, siger Laila.

Vil du også gerne være model i SØNDAG. Klik her og se, hvordan du kan blive model

Hellere virkelighed end glansbilleder

Også de skiftende kendte kvinder, der hver uge er på forsiden af bladet, viser deres menneskelige sider, når de fortæller om dem selv og deres liv. Og ifølge Kirsten Holmgaard, 65 og fra Odense, er det noget af det bedste ved SØNDAG. At glansbilledet ikke viger pladsen for virkeligheden, når kvinderne fortæller deres historie.

- Jeg er ikke interesseret i at læse om forsidekvinderne, fordi de er kendte, men fordi det er spændende at komme på besøg i deres liv, når de så åbent og ærligt fortæller om det, siger Kirsten.

En af de mange kendte kvinder, der har været på forsiden af SØNDAG, er Jette Torp. Her fortæller hun, hvorfor hun alligevel endte med at blive sammen med sin mand, selv om hun egentlig gerne ville skilles

Brevkasser er både spændende og inspirerende

Derudover er det brevkasserne, der får hende til troligt at læse sit SØNDAG.

- Både Hanne Reintoft og Nikoline Werdelin giver nogle enormt velovervejede svar på de spørgsmål, læserne sender ind. Det er både spændende og inspirerende at læse, fortæller hun.

For Marianne Hansen, 53 og fra Haderslev, er det boligtipsene, der er det bedste ved SØNDAG. Når hun læser boligsiderne, bliver hun tit inspireret og ender med at tage idéerne fra bladet i brug hjemme hos sig selv.

- Man kan rent faktisk bruge tipsene i bladet til noget. Boligreportagerne er ikke helt stive og opstillede, men naturlige og hjemlige. Jeg falder tit over et eller andet tip i bladet, jeg gemmer og prøver af i mit eget hjem, siger Marianne.

Læs også