Sofie Linde
Popkultur

Sofie Linde om MeToo-talen: Havde ikke gjort det i dag

14. december 2022
Af Aviaya Hansen
Foto: Mogens Flindt/Ritzau Scanpix
"X Factor"-vært Sofie Linde taler ud om tiden efter talen, som var alt andet end en dans på roser.

Sofie Linde satte gang i et kæmpe oprør, da hun til "Zulu Comedy Galla" i 2020 fortalte om en stor tv-kanon, som bad hende sutte hans pik – ellers ville han ødelægge hendes karriere.

Hendes karriere overlevede, men hun lægger ikke skjul på, at tiden efter talen trak tænder ud.

Det fortæller hun i Viaplay-serien "All Exclusive", hvor hun besøger Casper Christensen og Mikael Bertelsen i en kæmpevilla i Portugal.

Til trods for de kæmpe fremskridt, der er sket i kølvandet på Sofies tale, ville hun aldrig gøre det igen.

– Skulle jeg gøre det om, og havde jeg vidst, hvad der fulgte, så havde jeg aldrig gjort det, lyder den kontante melding fra tv-darlingen.

Det var heller ikke småting, hun blev udsat for efter sin meget omtalte tv-optræden.

Til Politiken beskrev hun i et interview på kvindernes kampdag sidste år, hvordan hun mærkede folks vrede i tiden efter.

– Helt konkret er jeg jo blevet svinet til. Jeg er blevet spyttet på på gaden. Jeg har fået dødstrusler. Det, jeg sagde, og den debat, det afstedkom, kan simpelthen gøre folk så vrede, sagde hun dengang til avisen.

Efter tre år er hun med egne ord landet et sted, hvor hun er rigtig stolt af, hvad hendes tale satte gang i, og hvor vi efterfølgende er landet henne. Men turen derhen har været lang og til tider ensom.

– Jeg havde aldrig prøvet at være i en shitstorm før. Jeg har aldrig ønsket at være debattør. Jeg har egentlig heller aldrig ønsket på den måde at være en del af den offentlige debat. Og det blev jeg bare sådan der og var helt alene, lyder det fra Linde.

Pludselig kunne hun se sit navn og sin adresse figurere på hjemmesider, hvor man ikke har lyst til at have sine private oplysninger stående.

– Man kan svine mig til op og ned, det er jo ikke det, der gør ondt. Det var, at jeg blev bange. Altså rigtig bange. Som i mit navn på incelsider, min adresse, mit password … På den måde bange. Jeg blev spyttet på – jeg mødte en vrede, som jeg ikke forstod, forklarer hun i udsendelsen.

Artiklen blev første gang bragt på Se og Hør. Dette er en redigeret version.

Læs også