Birgitte_Caroline_Mia_Bodil i Tivoli
Se, lyt & oplev

Vores bedste tips til Tivoli

25. september 2017
af Pernille Magaard Bøgh
foto: Pernille Magaard Bøgh
I 2018 fejrer Tivoli 175-års-jubilæum, og står i den forbindelse klar med store stjerner og et spækket program. Nogle af de stjerner, man kan opleve, har fortalt os om deres forhold til Tivoli, og vi har samlet deres bedste Tivoli-tip til dig.

Fire stærke kvinders bedste Tivoli-tips

"Butter popcorn", gartnerierne, og nye forestillinger er nogle af de ting i Tivoli, Birgitte Hjort Sørensen, Caroline Henderson, Mia Lyhne og Bodil Jørgensen anbefaler.

Bodil Jørgensen

Kan opleves i: Rytteriet.
Fra 24. marts 2018.

Bodil Jørgensen i Glassalen i Tivoli

Hvad er dit forhold til Tivoli?

-For mig er Tivoli et af de fineste steder, jeg elsker at være her. Blandt andet turen i gennem haven og ind i Glassalen, det er helt fantastisk.

Det meste af Tivoli har en historie. Man er og bliver så knyttet til det. I Tivoli kan man opleve steder, hvor man slet ikke kan forestille sig, at man faktisk lever i en moderne verden. Tivoli er sin egen lille romantiske verden – selvom der er kommet vilde forlystelser, som jeg aldrig skal opleve efter traktorulykken.

Læs om Tivolis musikchef Nikolaj Koppel

Min datter elsker også at komme med herind og få en candyfloss, når jeg har været på arbejde.

Det romantiske i forhold til Tivoli er aldrig blevet ødelagt af, at jeg skulle ind ad bagindgangen, når jeg skulle på arbejde – selvom det jo er noget andet, når man får lov til at gå ind i gennem den store flotte port. Jeg oplever så mange glade publikummer.

Jeg synes, her er så fint, og det bliver så godt med Rytteriet. Det er jo mine bedste venner, jeg skal optræde med. Det bliver så fedt.

Hvad er dit bedste Tivoli-tip?

-Plænen med alle hyacinterne foran påfuglen skal opleves – den elsker jeg.

Og i det hele taget alle gartnerierne. Det er fantastisk med de ansatte, der går og planter noget i forskelligt i takt med, årstiderne skifter.

Jeg plejer at komme her i de forskellige årstider, blandt andet til jul og halloween. Det kan anbefales.

Læs om Bodil Jørgensens traktorulykke

Birgitte Hjort Sørensen

Kan opleves i: Divaer i Glas
Fra 30. august 2018.

Birgitte Hjort Sørensen i Glassalen i Tivoli

Hvad er dit forhold til Tivoli?

- Jeg er kommet her som gæst, siden jeg var barn og har altid elsket det. I ugevis så jeg frem til de årlige Tivoli-ture.

Jeg synes, at der er en særlig magi i Tivoli. Forlystelser er jo lidt en blanding af ’sådan lidt farligt og helt fortryllende’.

Tivoli er magisk, fordi det sådan lidt er et slaraffenland. Det er et eventyrland, man går ind i, hvor der er lys på træerne, man kan få candyfloss, og man kan komme højt op i forlystelserne og blive snurret godt og grundigt rundt.

Og så er der de her koncertsale og Glassalen, hvor der har optrådt sindssygt mange dygtige kunster.

Her er også lidt sanseligt: Der er lugte, der er lyde – det er den samlede pakke, som gør det magisk.

Nu er det første gang, jeg skal optræde herinde som professionel, og jeg glæder mig virkelig meget til at træde ind i den historie, der er herinde. Det bliver stort.

Hvad er dit bedste Tivoli-tip?

-Folk skal opleve ”Divaer i Glas”. Men ellers skal man bare komme herind og opleve alle årstider og se, hvordan Tivoli forandrer sig.

Forlystelserne ved jeg ikke, om jeg vil anbefale. Jeg har været i Det gyldne tårn én gang. Det var kun fordi, jeg skulle spille smart overfor nogle drenge. Og lige så snart bøjlen klikkede, tænke jeg ”hvad laver du, du tør jo overhovedet ikke det her”, griner Birgitte.

Caroline Henderson

Kan opleves i: Divaer i Glas
Fra 30. august 2018.

Caroline Henderson i Glassalen i Tivoli

Hvad er dit forhold til Tivoli?

-Da jeg var ung, tog jeg i Tivoli og købte en endagsbillet udelukkende for at få popcorn med smeltet smør. Det var det eneste sted, jeg kendte i Danmark, hvor man kunne få det.

”Butter popcorn”, altså popcorn med smeltet smør, er noget, man får meget af i USA – og jeg elsker det. Så jeg tog simpelthen derind, for at kunne spise det.

Og magien i Tivoli skabte den perfekte ramme for at kunne sidde og nyde mine ”butter popcorn”, mens jeg mærkede den der eventyrstemning.

Hvad er dit bedste Tivoli-tip?

-Tivoli er et fedt sted, hvor man bare kan sidde og glo. Simpelthen bare sidde på en bænk og kigge på mennesker. Jeg elsker at sidde og kigge. Bare iagttage.

Man kan stadige få mine elskede ”butter popcorn”, så tag ind og smag dem. Måske man skal være vokset op med dem, før man synes, det er lækkert, erkender Caroline.

Få tips til din efterårshave

Mia Lyhne

Kan opleves i: ”Mor og far sidder i Grøften”
Fra 23. maj 2018.

Mia Lyhne i Glassalen i Tivoli

Hvad er dit forhold til Tivoli?

- Jeg har gode barndomsminder fra Tivoli, da vi hvert år efter første skoledag skulle derind og hygge os. Her i mit voksenliv har jeg spillet teater i Tivoli, blandt andet musicals.

Hvad er dit bedste Tivoli-tip?

-Man skal helt klart opleve vores forestilling ”Mor og far sidder i Grøften”, som har premiere 23. maj.

Se lige det hold, siger Mia og peger på Peter Frödin, Ander W Berthelsen og Kirsten Lehfeldt.

Jeg tror, vi kommer til at lave noget, som ikke før er set i Tivoli – og hvad det er, det må vise sig, afslutter Mia med et glimt i øjet.

Læs også