The Gilded Age - HBO
Serier

Var du vild med Bridgerton? Så vil du elske denne serie

1. februar 2022
af Mariah Leitisstein
Foto: HBO Max
Store kjoler, iskolde blikke, endeløst familiedrama og en indædt foragt for middelklassen: "The Gilded Age" kan alt det, du elskede "Bridgerton" og "Downton Abbey" for.

Artiklen blev første gang bragt på Se og Hør.

Sidste år kunne alverdens serieelskere ikke få nok af det semi-historiske drama "Bridgerton", der bragede på Netflix og blev en massiv succes.

Nu kan vi måske få lov til at gentage historien en smule.

Denne gang med HBO-serien "The Gilded Age", der byder på historisk newyorker-drama med "Sex and the City"-stjernen Cynthia Nixon på rollelisten.

Cynthia Nixon

Bag serien er skaberen Julian Fellowes, der også er hjernen bag en anden hyperpopulær serie om dyre damer i store kjoler: Nemlig "Downton Abbey".

Den Oscar-vindende Fellowes har skrevet serien sammen med manuskriptforfatteren Sonja Warfield, der tidligere har skrevet på komedieserien "Will & Grace".

The Gilded Age

Der er dermed nærmest garanti for ultraskarp dialog blandt det spændende stjernecast, der udover Nixon også består af Emmy-vinderen Christina Baranski ("The Good Fight"), Jeanne Tripplehorn ("Basic Instinct"), "Private Practice"-stjernen Audra McDonald og "Beautiful Boy"-skuespillerinden Amy Forsyth.

"The Gilded Age" foregår i 1800-tallets New York i en tid, hvor økonomien er under heftig forandring.

The Gilded Age

Nye og gamle metoder møder hinanden, og det betyder, at store formuer skabes, store formuer tabes, og de veletablerede familier udfordres af nytilkommere.

Serien begynder i 1882, hvor vi møder den unge Marian Brook (Louisa Jacobsen), der flytter fra Pennsylvania til New York for at bo med sine to rige tanter Agnes van Rhijn (Baranski) og Ada Brook (Nixon).

Her lander stakkels Marian midt i en social krig mellem de to økonomisk og materielt veludrustede damer, der byder på drama med de vanvittigt rige naboer samt jernbanefyrsten George (Morgan Spector) og hans hustru, Bertha Russell (Carrie Coon).

Første afsnit kan ses på HBO Max.

Læs også