https://imgix.femina.dk/2021-03-30/lene-beier_1.jpg
Tv

Tv-vært Lene Beier – Det vidste du måske ikke om hende

30. marts 2021
af Kristine Enevold Villadsen
Foto: Heidi Maxmilling, Claus Peuckert
Lene Beier er blevet en af Danmarks mest populære tv-værter efter at have medvirket i fem sæsoner af tv-programmet ”Hjem til gården” og snart otte sæsoner af ”Landmand søger kærlighed”. Lær hende bedre at kende her.

Lige nu er tv-vært Lene Beier aktuel med programmet ”Hjem til gården”, hvor en gruppe danskere flytter ind på en gård, der er tidssvarende gårde i 1900-tallet.

Her skal deltagerne drive gården, slagte dyr og malke køer. Tv-serien ruller over skærmen for femte gang med Lene Beier som vært.

Til sommer er der også premiere på ottende sæson af det populære tv-program ”Landmand søger kærlighed”, hvor Lene Beier kommer ind på livet af en række landmænd der ikke har haft held med at finde kærligheden.

– Som vært skal du have respekt for, at det er folks rigtige liv, du piller ved. Landmændene har ofte ikke talt om deres følelser i rigtig lang tid. Derfor er det vigtigt, at man giver noget af sig selv, så de får tillid til en, har Lene Beier tidligere fortalt om tv-programmet til SØNDAG.

Det vidste du måske ikke om Lene Beier

Lene Beier er født 29. maj i 1977 i Skive. Hun er den ældste i en søskendeflok på tre, hvor alle er piger.

Hendes far, der er uddannet smed og er opfinder, og hendes mor, der er revisorsekretær, blev skilt, da Lene var 13 år gammel.

– Da min mor blev alene med mig og mine to yngre søstre, skulle der tjenes nogle penge. Så jeg har været vant til at have flere jobs ad gangen hele mit liv, har Lene Beier tidligere fortalt til SØNDAG.

Lene Beier har et meget tæt forhold til sine søstre og mor.

Så tæt, at hendes ene søster og mor er flyttet ind i nabohuset ved siden af Lene Beier og manden.

Moren rykkede teltpælene op i Skive og flyttede til Sjælland for at være tættere på sine tre døtre.

Lene Beier glæder sig til, hvilke muligheder det nye "kollektiv" fører med sig, skriver B.T.

På Instagram har Lene Beier delt et billede af sit barndomshus i Skive, som familien tog afsked med i efteråret.

Mødte sin mand på en sushirestaurant

Det var på grund af kæresten Søren fra Skive, at hun valgte at flytte til København efter gymnasiet. Han havde fået arbejde i en bank, og hun var blevet student.

– Så jeg tænkte, at jeg lige så godt kunne tage med. Jeg vidste alligevel ikke, hvad jeg ville, har Lene Beier fortalt til B.T.

Men forholdet gik i stykker, og andre kom til.

Lene Beier er i dag gift med Anders, der er ejendomsmægler og ejendomsudvikler.

Anders og Lene Beier mødte hinanden, da de begge arbejdede som tjenere på en sushirestaurant.

– I starten synes jeg, vi var alt for forskellige til at blive kærester. Han er fire år yngre og ærkekøbenhavner. Han havde ingen cykel, kørte rundt i en Morris Mini og var ikke meget for at komme ud i naturen.

– Men jeg blev alligevel forelsket og måtte til sidst overgive mig, fortæller hun til SØNDAG.

Sammen har de to drenge, Arthur og Otto.

At få børn var dog et sværere projekt end Anders og Lene Beier havde regnet med. Lene Beier har stofskiftesygdommen myxødem, hvilket betød hun var nødt til at få fertilitetsbehandling, har hun tidligere fortalt til SØNDAG.

Her ses hele familien sammen med deres kat og deres hund Bruce Wayne.

I 2006 blev Anders og Lene Beier gift i Vor Frue Kirke, inden deres sønner blev født. I 2015 valgte de at blive gift igen i Las Vegas, så deres sønner kunne være med.

Det skriver Lene Beier på Instagram.

Familien bor i Søvang ved Dragør.

I 2017 kunne man følge familien forvandle et 70’er-hus til deres drømmehus i TV 2-programmet ”Beier Bygger”.

På Instagram deler Lene Beier også små renoveringsprojekter med sine følgere.

Kom ind i tv-branchen ved et tilfælde

Lene Beier er oprindeligt uddannet skolelærer i 2006 med hovedfag i historie og biologi, og hun kom ind i tv-branchen lidt ved et tilfælde.

Ikke længe efter hun var uddannet lærer, opdagede en veninde en casting til et quizprogram på TV 2 Charlie.

Lene Beier søgte det og endte med at få jobbet.

– Der ret stor lighed mellem at være skolelærer og tv-vært. Både i klasseværelset og på tv er der afregning ved kasse et. Samtidig skal man kunne lide at være sammen med mennesker, og det elsker jeg, har Lene Beier tidligere udtalt sig til SØNDAG.

https://imgix.femina.dk/2021-03-30/lenebeier.jpg

Hun arbejdede som lærer ved siden af, indtil hun blev opfordret af Peter Tanev til at søge værtsjobbet på TV 2 Fri’s program ”Frihuset”.

Undervejs blev hun tilbudt job som vært på ”Landmand søger kærlighed”, og siden hen har hun været vært på forskellige livsstilsprogrammer og deltaget i "Vild Med Dans" i 2016.

Lene Beiers store fremtidsdrøm er igen at arbejde sammen med sin mand Anders, som da de mødte hinanden.

Hun drømmer om, at de kan åbne et hotel eller bed & breakfast sammen.

– Det er planen på langt sigt, når folk ikke gider glo på mig længere. Skulle jeg lave noget helt andet på tv, skulle det være sådan noget a la ”Verden ifølge Bubber”, hvor de mennesker, man mødte, var ekstreme.

– For mig er det interessante at forsøge at forstå, hvad der gør folk glade og kede af det, har Lene Beier fortalt til SØNDAG.

Lukker mennesker ind i sit liv

Lene Beier deler gerne ud af sit private liv og er meget åben over for fremmede mennesker.

Det viste hun under coronakrisens strammeste nedlukning, hvor hun ville gøre noget for mennesker, der var meget isoleret.

– Det slog mig en dag, jeg gik ude i haven, hvor ekstremt svært det måtte være at sidde alene og isoleret i en coronatid, og jeg tænkte pludselig: Hvad nu, hvis man kunne komme til at snakke med nogen af alle de mennesker, som ikke har nogen at snakke med? Og ville folk overhovedet have lyst til at snakke med mig?, sagde Lene Beier til SØNDAG.

Lene Beier lavede et opslag på Instagram, hvor det vrimlede ind med beskeder fra folk, der gerne ville ringes op.

Hun nåede at ringe til 200 fremmede mennesker under den første nedlukning.

– I starten var jeg lidt bekymret for, om folk ville tro, at jeg kunne hjælpe dem med problemer af den ene eller anden art eller kunne rådgive dem i deres liv, hvilket jeg på ingen måde kan. Jeg er hverken læge eller psykolog. Men i virkeligheden har det vist sig at være nogle hyggelige snakke på godt og ondt om livet generelt, sagde hun til SØNDAG.

Juleaften gentog Lene Beier succesen, men på en lidt anden vis. Her inviterede hun nemlig alle danskere hjem til sig gennem TV 2, hvor Beier-familien sendte live fra deres juleaften i Søvang.

Der skulle være noget for de danskere, som måske sad alene.

– Det er så forfærdeligt at tænke på, at der er nogen, der skal sidde alene, uden dem de holder af, juleaften, sagde Lene Beier til TV2.

Læs også