https://imgix.femina.dk/media/article/fe01_afslapning.jpg
Se, lyt & oplev

Tips til din sommerferie i Danmark (eller lidt udenfor)

4. juli 2016
Mandag, 4. juli 2016 - 12:54 Foto: Visit Denmark, Kulturrejser Europa, DR, PR.
Sommeren i Danmark er skøn, når blot vejret arter sig. Men når feriestemningen først har indfundet sig, mangler der måske alligevel lidt aktiviteter på programmet. Her får du lidt blandede tips, du kan krydre ferien med

Events lige om hjørnet

Hvordan holder du dig opdateret på lagersalg, fester, ferniseringer og koncerter i dit område? En splinterny app med navnet Eventsane, lavet af to iværksættere, fikser problemet for dig. App'en viser facebookbegivenheder baseret på afstand, tid og popularitet, og på den måde får man hurtigt et overblik over, hvad der sker i lokalområdet i løbet af ugen. Det gør den helt ideel til sommerens ferie, hvor der mangler lidt aktiviteter på programmet, og det gør det også lettere at finde de små, skæve events, som man ellers ikke lige falder over.

App'en er gratis og kan hentes i AppStore lige her. Har man ikke iPhone kan man også finde events på eventsane.com.

https://imgix.femina.dk/cs15-udvalget014_800x600_acf_cropped.jpg

Ferie med børn i storbyen

Heldigvis er der masser af oplevelser at gå på opdagelse i, hvis du holder sommerferien i København, hvor den Blå Planet har hajer på plakaten, der er børneværksted på Statens Museum for Kunst og byen summer af teater, koncerter og udstillinger. I Aarhus kan du tage på NØRD camp i Tivoli Friheden, grave efter mexicansk guld eller komme på Vikingetræf.

Læs mere på Børn i Byen – København eller Aarhus

Cirkus Summarum

Har du børn, så ved du allerede, hvad Cirkus Summarum er - og ellers gør dine børn helt sikkert. De populære figurer fra Ramasjang giver den gas i en farverig og festlig forestilling, som i år handler om, at cirkusdirektøren bliver væk, og Hr. Skæg, Rosa, MotorMille, Onkel Reje, Bamse, Bruno og co. må forsøge at få showet til at køre uden ham. Har du allerede fået billetter, skal du glæde dig (ikke mindst til et fantastisk nummer med Onkel Reje i leopardunderbukser!), og hvis ikke så fortvivl ikke: For 25 kr. kan man nemlig besøge cirkuspladsen alligevel og hoppe på hoppeborg, svinge i lysekronerne, klæde sig ud og købe lækre sager.

Cirkus Summarum er i København fra den 28. juni – 17. juli og i Aarhus fra den 22. juli til den 7. august.

Læs mere om Cirkus Summarum her

https://imgix.femina.dk/476_311146.jpg

Turist i eget land

Når man er turist i udlandet, tager man gerne rundt i kirker, museer og på de lokale markeder. Men hvorfor ikke gøre det samme i Danmark? På Visit Denmarks hjemmeside finder du oversigter over alle landets seværdigheder, og der er nok at tage fat i. Se kirker her, museer her og markeder her.

Aktiv ferie i Danmark

Det er jo ingen grund til at ligge på den lade side, bare fordi det er ferie, vel? Hvis du hører til den aktive del af befolkningen, så brug din ferie på at kaste dig ud i en sjov aktivitet. Tag f.eks. til Cold Hawaii, som vestkysten i Thy kaldes, kør en tur på mountainbike eller kast dig ud i en march eller klatretur.

Surfing i Thy – læs mere her

Find de bedste mountainbikeruter hos Naturstyrelsen her

Hvad med en vandretur - gå Hærvejsmarchen, som har både endags-, todages- og børneture – læs mere her

Eller hvad med at klatre rundt i trætoppene på en fed bane f.eks. i Kolding eller Odense eller i København (læs her)

ferie

Kulturoplevelser, du husker

Hvis økonomien og tiden tillader det, er der jo også muligheden for at holde øje med afbudsrejser. Har du lyst til et kulturelt kick, kan vi anbefale Kulturrejser Europa, som byder på nogle lidt anderledes og håndplukkede rejser med masser af indhold og oplevelser. Du kan for eksempel tage på en historisk rejse til sagnomspundne Skotland, tage til opera i Verona eller en gennemført rejse til England, hvor du besøger fra ”Gensyn med Brideshead” og går i Beatles’ fodspor i Liverpool.

Se alle rejserne hos Kulturrejser Europa lige her

Sverige

Hvis du trænger til at komme lidt væk fra Danmark, så smut over til naboen. Skønne Sverige har masser at byde på, og bare det at se nogle nåletræer og købe sig lidt ”lösgodis” til ingen penge er turen værd. Du kan f.eks. tage til Vestsverige, som byder på storbyshopping i Göteborg eller Skaldyrssafari eller et afslappende ophold på spa.

Eller turen kan gå til Småland, som byder på alt fra gourmetoplevelser til slikværksteder og svævebaner.

Læs også