Thomas Evers Poulsen designer smykke med børn fra Julemærkehjem
Se, lyt & oplev

Thomas Evers Poulsen designer smykke med børn fra Julemærkehjem

10. juli 2018
af redaktionen
Foto: Nellie Møberg og Crowdmade
Danser og blogger Thomas Evers Poulsen inddrager udsatte børn i et nyt smykkeprojekt, som skal skaffe penge til Danmarks Julemærkehjem.

De danske Julemærkehjem har i over hundrede år hjulpet udsatte børn i Danmark til et bedre liv. I dag hjælper de fem Julemærkehjem hvert år omkring 1.000 børn i alderen 7-14 år i kampen mod mobning, ensomhed og overvægt.

For at det kan lade sig gøre, er Julemærkehjemmene afhængige af bidrag og donationer fra fonde, virksomheder og privatpersoner. Men mens stadig flere børn gerne vil på Julemærkehjem, har hjemmene haft en nedgang i donationer.

Det vil danser, blogger og ambassadør for Julemærkehjemmene Thomas Evers Poulsen gerne bidrage til at ændre på. Sammen med den danske smykkevirksomhed Crowdmade har han derfor arbejdet på at udvikle et smykkevedhæng, som skal sælges til fordel for børn på Julemærkehjem. Og det bedste af det hele er, at børnene selv har været med til at lave smykket.

Vedhænget kan købes lige her

Tro, håb og kærlighed

Børnene på Julemærkehjemmene har nemlig hver især tegnet, hvad der for dem symboliserer et Julemærkehjem. De mange fine tegninger har efterfølgende været til afstemning på Crowdmades hjemmeside, hvor børn, forældre og alle andre interesserede kunne stemme på den tegning, de bedst kunne se som et smykkevedhæng.

Mange af de samme værdier som tryghed, kærlighed, varme, venskab og lykke gik igen i mange af tegningerne – og det kunne man også se på vindermotivet, som er tegnet af Malthe, der har boet på Julemærkehjemmet i Skælskør.

Hans tegning illustrerede nemlig tro, håb og kærlighed:

- Tro, fordi man skal tro på sig selv. Håb, fordi man skal håbe på, at man får et godt ophold. Kærlighed, fordi man får hjælp, fortælle Malthe om tegningen.

Håb om succes

Thomas Evers Poulsen håber, at ideen vil vække stor interesse, og han vil selv bære smykket, når han og de øvrige ryttere på velgørenhedscykelholdet Tour de Taxa cykler til Paris for at samle endnu flere penge ind til børn på Julemærkehjem:

- Jeg skal afsted med på Tour de Taxas cykelhold den 21. juli, og jeg vil glæde mig til at tage vedhænget med på turen. Jeg håber virkelig, at en masse mennesker vil støtte op om Julemærkehjemmene, og at smykket bliver en stor succes. Julemærkehjemmene har desværre lidt af nedgang i donationer, men stadig flere børn søger om ophold, fortæller Thomas Evers Poulsen.

Køb vedhænget

Vedhænget kan købes lige her. Det koster 150,- kr., og du støtter med 50,- kr. for hvert solgt vedhæng.

Fakta om vedhænget:

  • Det fås i sterlingsølv og som guldbelagt
  • Det måler 2 x 2 cm
  • Det kommer med en sort nylonsnor klar til brug om armen og velegnet til alle aldre og køn (unisex)
  • Vedhænget kan også sættes i en halskæde eller bruges som ørering. Du kan tilkøbe tilbehør til vedhænget her
https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200.jpg

Læs også