https://imgix.femina.dk/media/7464b976350a4c1d916ac7e348737aaa.jpg
Se, lyt & oplev

Renée Toft Simonsen vinder ECCO Walk In Style Award 2011

2. februar 2011
af Redaktionen
Den 1. februar 2011 blev FEMINAs egen klummeskribent Renée Toft Simonsen hædret på Københavns Rådhus under overværelse af 300 danske og internationale medierepræsentanter og et stort antal VIP's. ECCO overrakte psykologen præmien på 250.000 kr., som vil gå til Plans arbejde med uddannelse for udsatte piger i Zimbabwe

Psykolog, forfatter og klummeskribent på FEMINA, Renée Toft Simonsen, er den fjerde kvinde der vinder ECCO Walk In Style Award. Prisen er en hyldest til kvinder, der inspirerer andre kvinder med deres mod og kærlighed til livet.

En enig dommerkomité, bestående af fem chefredaktører, Camilla Lindemann (IN, Danmark), Ellen Arnstad (Henne, Norge), Linda Grahn (Damernas Värld, Sverige), Ester Strerath (Für Sie, Tyskland), Anouk van Ree (Jan, Holland) og ECCO's chefdesigner Ejnar Truelsen, valgte Renée Toft Simonsen som vinder af ECCO Walk In Style Award 2011.
De andre nominerede var: Hanna Verboom, Holland, Emma S. Wiklund, Sverige, Cornelia Poletto, Tyskland og Cecilie Skog, Norge.

Juryens begrundelse var:
- Vinderen af ECCO Walk In Style Award 2011 er en kvinde, der har et brændende ønske om at gøre en forskel. Hun har haft stor succes, både nationalt og internationalt, og har en stærk personlighed, som mange beundrer. Hun startede som fotomodel i 1980'erne og nåede hurtigt toppen af den internationale modelverden og prydede forsiden af de store internationale modemagasiner.

Et tiår senere - efter at have afsluttet modelkarrieren og fået sine børn - tog hun en universitetsuddannelse i psykologi og ønskede brændende at uddanne og hjælpe andre. Hun begyndte at sponsere børn i udviklingslandene og holdte foredrag om empati. Hendes engagement i disse aktiviteter blev omdannet til en strategi for hendes videre færd.

Hun er forfatter til adskillige succesrige bøger til børn og unge, der omhandler det moderne samfunds spørgsmål som skilsmisse, sammenbragte familier, religion, indvandring, og hvordan man bliver et selvstændigt voksent menneske. Fire af hendes børnebøger er blevet filmatiseret. Hun var med til at grundlægge den danske afdeling af den internationale børneudviklingsorganisation Plan, hvor hun har været medlem af bestyrelsen og har besøgt adskillige projekter i udviklingslandene. Hun har grundlagt en webportal for skilsmisseforældre med fokus på børnenes situation og behov. På sitet findes der et ekspertpanel, der hjælper med praktisk og psykologisk hjælp, så skilsmissefamilier kan komme til at fungere bedre. Hun bruger sin viden om psykologi til sin egen personlige udvikling og til at hjælpe andre i den vestlige verden såvel som i verdens fattigste lande. Hendes fokus og engagement er en sand inspiration.

Pengene går til piger i Zimbabwe
- Jeg er dybt beæret over at modtage ECCO Walk In Style Award 2011. At hjælpe er en del af mit liv. Jeg vil give pengene til Plans arbejde med uddannelse for udsatte piger i Zimbabwe, sagde Renée, da prisen blev overrakt til hende af ECCO's koncernchef Dieter Kasprzak

RELEVANTE LINKS

https://imgix.femina.dk/legacy/media/f22c71648e58431caaceb356c9c5376b.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/websites/femina-dot-dk/website/dig-og-dit-liv/karriere/2011/01/1102-karriereguide/1102-tre-boeger-om-karrierethumb.jpg

Læs også