https://imgix.femina.dk/media/e7db51dea24640c99b74475edbb97a33.jpg
Se, lyt & oplev

Postkort-morderne: skuffende samarbejde

5. februar 2010
af Sissel-Jo Gazan
’Når én plus én giver nul’ – er anmelderens dom over krimien, der helt sikkert alligevel vil toppe bestsellerlisterne hen over foråret

Man sætter to af verdens bedst sælgende krimiforfattere sammen og håber på, at deres fælles produkt bliver dobbelt så godt? Det må være tanken bag Liza Marklund og James Pattersons aktuelle fælleskrimi Postkortmordene (Forlaget Rosinante).

I "Postkortmordene" har klicheerne imidlertid taget magten, og når man én gang har læst: "Hun tog ham i skridtet og mærkede hans hårdhed", ved man, at samarbejdet i hvert fald ikke falder ud til Marklunds fordel. Unge par bliver brutalt myrdet overalt i Europa, og Jacob Kanon, politiagent fra NYPD, hvis datter er et af ofrene, er lige i hælene på morderne, psykopat-parret Mac og Sylvia.

Da morderne kommer til Sverige, bliver kriminalreporter Dessie Larsson ufrivilligt involveret i opklaringen, og hun og Kanon indgår et aparte samarbejde. Romanen er velsmurt, men det velsmurte råder ikke bod på det uinspirerede sprog, de umotiverede mord og de på hinanden følgende utroværdige persontegninger. Kun ét er sikkert: "Postkortmorderne" vil snart ligge som nummer 1 på samtlige bestsellerlister. Suk.

(3/6 stjerner)

Læs også:

Krimien alle taler om

Usynlig

Læs også