Josephine_Skriver
Se, lyt & oplev

Når Josephine Skriver så sig selv på billboards, kunne hun ikke altid genkende sig selv. Det var der særligt én grund til

10. juli 2023
Af Oliver Morell Andersen
Foto: Christophe Simon/AFP/Ritzau Scanpix
I en podcast fortæller Josephine Skriver sammen med kollegaen Jasmine Tookes ærligt om modelindustrien. Her kommer hun blandt andet ind på, at modelbillederne i den grad blev redigeret.

Josephine Skriver, 30, begyndte i 2013 som Victoria’s Secret-model, og her skulle hun ikke bruge mange år på at udvikle sig til en yderst verdenskendt model.

Nu har hun gæstet Victoria Garricks podcast ”Real Pod” med Victoria’s Secret-kollegaen Jasmine Tookes, som hun også har stiftet tøjfirmaet ”Joja” med.

Her kommer de to supermodeller ind på flere dele af branchen.

For Josephine Skrivers tid som Victoria’s Secret-model startede netop, da de sociale medier ifølge hende selv ”eksploderede”, og derfor kendte mange pludseligt til den ene side af hendes liv.

– Alle kendte dig for den glamorøse side, hvor det tager to og en halv time at lave hår og makeup, personlige trænere, hele den situation. Nu havde man muligheden for at tage dem med bag scenen og vise dem sit virkelige jeg, siger Josephine Skriver i podcasten.

I ”Real Pod” fortæller hun også, at hun hurtigt indså, hvor besatte fans blev af hver enkelt lille detalje i hendes liv – helt ned til detaljerne om, hvilken tandpasta Josephine Skriver brugte.

Det betød dog også, at den 30-årige danske supermodel pludselig følte, at hun stod med et helt særligt ansvar for at vise, hvor hårdt man egentlig også arbejder bag kulissen, f.eks. i træningscentret for at stå snorlige.

Men skulle man ikke stå helt snorlige, findes der alverdens værktøjer til at redigere billederne – og det blev der også gjort.

I en så høj grad, at end ikke Josephine Skriver eller hendes mor altid kunne kende hende på billboards rundt omkring i verden.

– Jeg kunne stå ved siden af et billboard på gaden i 30 minutter, og ikke en eneste person ville se, at de to personer var den samme. Jeg tænkte selv, at jeg ikke så mig selv på billederne. Nogle gange kunne min mor også spørge: ”Er det dig? Jeg vidste ikke, at du kunne se sådan ud”.

Jasmine Tookes fortæller også om en af sine oplevelser i podcasten, hvor hun blev hyldet for at vise modelbilleder, hvor hun havde strækmærker.

Og her fortæller Josephine Skriver også, at hun blev særligt opmærksom på, at det åbenbart ikke var alle, som var klar over, hvor meget billederne kan være blevet retoucheret.

– Jeg var helt sikker på, at de vidste, at det er fake, at vi så sådan ud.

Denne artikel blev første gang udgivet af SE og HØR. Dette er en redigeret version.

Vil du lytte til femina update? Så lyt til vores podcast, hvor vi en gang om ugen dykker ned i en af de største historier fra vores verden og folder den ud for dig. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Læs også