Netflix-serien der er vildere end fiktion
Se, lyt & oplev

Mord og store katte: Derfor ser alle Tiger King nu

1. april 2020
af Hege Lovstad Toverud
foto PR
En ny Netflix-serie er hurtigt blevet den mest streamede omdiskuterede serie. Læs her hvorfor.

En afbleget mullet-frisure, en ring i øjenbrynet og guldfarvet skjorte. 

Er du ikke stødt på fænomenet Joe Exotic endnu, er det muligvis, fordi du har været fuldstændig offline.

Internettet har den seneste tid været ved at koge over på grund af Netflix-serien Tiger King, hvor selv samme Joe Exotic har hovedrollen.

Serien er ifølge Netflix selv den mest streamede i øjeblikket og er dermed også blevet det helt stort samtaleemne på de sociale medier, hvor folk går amok med kommentarer, photoshoppede billeder og konspirationsteorier under hashtagget #TigerKingNetflix.

Store katte

Men hvad handler serien så om?

I første omgang skildrer dokumentarserien en grim virkelighed, hvor mange store kattedyr holdes fanget i private zoologiske haver og baggårde i USA.

Der er tale om tigre, løver, geparder og andre truede dyr, der på grund af en liberal lovgivning i mange amerikanske stater og et stort sort marked for salg af eksotiske dyr, lever i fangeskab i USA. Efter sigende lever omkring 10.000 kattedyr i fangeskab i USA i dag.

Og det er mange taget i betragtning af, at der tilsyneladende kun er 4.000 kattedyr tilbage på verdensplan.

En af tigerne fra reservatet bliver madet

LÆS OGSÅ: Nu kan du Netflixe med vennerne - på afstand

Vildere end fikion

Skønt de eksotiske kattedyr er fascinerende at se på, er de langt fra det mest interessante i serien.

I Tiger King møder du nemlig et vanvittigt persongalleri, som nærmest ingen fantasifuld fiktionsforfatter kunne skrive sig frem til.

Lad os starte med hovedkarakteren Joe Exotic, der bærer en stor del af æren for, at serien er blevet så populær. Den flamboyante hovedkarakter Joe Exotic, også kendt som Joe Maldonado Passage, som har udråbt sig selv som 'tigerkonge'. Han driver ’The Greater Wynnewood Exotic Animal Park’ i Oklahoma.

Derudover skriver han signe egne countrysange og driver sit egent tv-show fra det eksotiske tigerreservat. Her tilbyder han publikum, at de kan kramme, nusse og tage billeder med havens tigerunger.

View this post on Instagram

Was Joe good to his cats? #netflix #tigerking

A post shared by Tiger King (@tigerkingnetflix) on

Ærkerivalen

Ingen god fortælling uden en ærkerival.

Hendes navn er Carole Baskin, og hun driver ’Big Cat Rescue’ i Florida. Hun har sat sig selv målet om at redde de store kattedyr fra uværdigt fangenskab. Men ikke for at frigøre dem, men for at de kan leve i sit eget kattereservat.  

Det er en forretning, der ifølge Joe Exotic er dobbeltmoralsk, da han mener, at hun driver forretning på nøjagtigt samme måde som ham selv: Nemlig at betale for at lade folk komme og se på dyrene.

I dokumentarserien følger man, hvordan de to bekriger hinanden med søgsmål, sabotering af forretning og kreative videoer.

LÆS OGSÅ: 12 serier, du skal se lige nu 

Indeholder spoilere

Hvor er eksmanden?

Det interessante ved Carole Baskin er ikke blot, at hun er tigermor. Det er hendes med hendes tidligere ægteskab med milllionæren Don Lewis også.

18. august 1997 forsvandt han sporløst, og politiet fandt blot hans bil parkeret ved en lufthavn tæt på hans hjem. Derefter ingen spor.

I dokumentarserien beskylder Joe Exotic hende for at have slået sin mand ihjel og fodret ham til tigrene efter at have kørt ham gennem kødkværnen. Han har endda lavet en musikvideo, hvor han genskabte den påståede hændelse.

En anklage, som Carole Baskin blankt afviser.

Teorien om, at Carole Baskin skulle have slået sin mand ihjel, står han ikke alene med. Flere medvirkende i serien, inklusiv Don Lewis efterladte, insunierer kraftigt, at Carole Baskin havde en stor økonomiske interesse i, at han forsvandt.

Don Lewis mand efterlod hende næsten 90 procent af formuen – de sidste 10 procent fik ekskonen og hans døtre. Det forstærker motivet, hvis man spørger Lewis' ekskone.

Der er damer i at være tigerkonge

Vi lærer også andre tigerkonger at kende, herunder polygamisten Doc Antle, der driver tigerreservatet ’The Institute for Greatly Endangered and Rare Species’ i South Carolina.

Reservatet driver han med hjælp fra unge kvinder, der arbejder for næsten ingenting. De kalder ham ’Bhagavan’, der på hindi betyder konge eller prins. Nogle mener, at han har fire koner. Andre mener, at han har fem. Eller flere.

Doc Bhagavan Antle med en af sine tigere

Vi møder også Jeff Lowe, som angiveligt smugler tigerunger i kufferter fra Las Vegas, og lokker kvinder i seng med ham og hans kone.

Af andre spændende personligheder kan vi nævne tv-produceren Rick Kirkham, der instruerer Joe Exotics tv-serie og har en baggrund som kriminalreporter. Derudover møder vi Joe Exotics to ægtemænd, hvis bryllup også bliver vist i serien.

Alt i alt møder et vanvittigt persongalleri af karakterer med ødelagte historier og et hang til ekstreme tatoveringer, våben og bandanas for at skjule begyndende hårtab.

Psst... Nederst i artiklen kan du se traileren

Se nogle af de sjoveste opslag på de sociale medier om dokumentarserien her 

View this post on Instagram

#tigerking #carolebaskin #tigerkingnetflix #donlewis

A post shared by Mark Hodgson (@mark_e_hodgson) on

Se traileren her

Serien har taget fem år af lave. Seriens skabere Eric Goode og Rebecca Chaiklin fortæller, at Joe Exotic må være meget begejstret for den opmærksomhed, serien nu giver ham.

Og hvordan ender den så? Det må du selv skynde dig at finde ud af.

LÆS OGSÅ: Denne datingserie har taget alle med storm