mary
Se, lyt & oplev

Mary i front for kvindekonference

16. maj 2016
af Thea M. Ronex
Foto: Jesper Sunesen (Billedbladet)
Er vi i mål, når det kommer til kvinders rettigheder? Ikke ifølge Kronprinsesse Mary, der i denne uge sætter fokus på bl.a. mødredødelighed under den internationale konference Women Deliver.

De næste fire dage er der kvindekamp på programmet – og Kronprinsesse Mary går forrest.
Women Deliver er en af verdens førende organisationer inden for kvinders sundhed, trivsel og rettigheder, og i år bliver deres internationale konference holdt lige her i Danmark med Kronprinsessen som protektor.

Fra d. 16-19 maj vil Bella Center i København være fyldt med verdensledere, akademikere og aktivister fra 150 lande. Sammen skal de sætte fokus på kvinderettigheder og finde løsninger på, hvordan man sikrer piger og kvinders sundhed – både når det kommer til seksualitet og deres vilkår under graviditet og fødsler.

Derudover vil der være ekstra opmærksomhed på mødredødelighed rundt omkring i verden – noget Kronprinsessen for nylig har haft helt inde under huden på en tur til Burkina Faso, hvor hun satte fokus på fordomme og oplysning.

Vidste du?

- at Kronprinsessen på hendes tur til Burkina Faso blev så rørt over en af de lokales beretninger og politiske engagement, at hun impulsivt og på eget initiativ inviterede ham og en kvindelig ledsager med op til konferencen i Danmark?

- at der er inviteret 5-6000 deltagere fra hele verden

- at Women Deliver ikke kun er for VIP’s. Hele ugen er der skæve, oplysende og gratis arrangementer i København for de nysgerrige og danseglade. Du kan bl.a. stikke hovedet indenfor til omvendt ægteskabsteater, fotoudstilling om barnemødre, fodboldkamp, 5-kilometers løb og tage til mad, musik og fest med Suzanne Brøgger og Emma Holten.

Læs mere om alle arrangementerne på Women Delivers hjemmeside

Læs også