https://imgix.femina.dk/media/963aa482248444d6b0d37b85e2336236.jpg
Se, lyt & oplev

Læs en eventyrlig godnat-historie

31. marts 2009
af Lærke Sofie Bonke
Foto: Palle Schmith/Politikens forlag
Mangler du en god bog til godnat-læsning for dine børn? Så skulle du til at få fat i Noas Ark II - en eventyrlig fortælling om en flok efterladte dyr, der finder sammen og skaber deres eget paradis af en zoo, nemlig Logisk Have

Den debuterende forfatter Line Leonhardt, der tidligere har lavet børneteater og som er skuespiller og underviser i performance, kommer nu med 2. del af den fantastiske fortælling om Noas Ark - Noa der reddede alverdens dyr med sin ark. En bog der fortæller historien om, hvad der skete med de dyr, der blev efterladt i uvejret: de pjevsede, skrappe og farlige - dem som ingen gad være sammen med.

De efterladte er den handlingsorienterede struds fru Strips, den pædagogiske elefant Kelefine, den lommefilosoferende rotte Dråtte, Grydpaf den angste giraf, hypokonderfrøen Fråk, papegøjen Kirsten og den altid sultne bjørn Bonzo. De ser Noas Ark sejle bort, imens himlen bliver mørkere og mørkere. Og hvordan går det, når man ikke er vant til at skænke andre en tanke og er tvunget til at arbejde sammen? Man bygger Noas ark II, med plads til alle, tykke og smalle, og sætter ud for at finde Noas Ark. Noas Ark II kommer, pga. demokratiske afstemninger, vidt omkring, men havner på Læsø. Her vendes svagheder til styrker, individualisme til noget så umoderne som fællesskab. Flokken skaber deres eget paradis Logisk Have, verdens første zoo.

Noas ark II er for børn fra 6 år og koster 100 kr, Politikens Forlag.

Læs om flere bøger her

Læs også