Kronprinsesse Mary
Mary 50 år

Kronprinsesse Mary mærker overgangsalderen: "Vi taler ikke meget om det"

8. februar 2022
af Jan Körner, Redaktionen
Foto: Kaspar Wenstrup
Kronprinsesse Mary fyldte 50 år 5. februar. Alderen har gjort, at hun hviler mere i sig selv og har mere mod på at snakke om de ting, der er mere personlige.

Artiklen blev første gang bragt på Se og Hør.

I et interview med Eurowoman fortæller Mary ærligt om de forandringer, hun mærker som følge af, at hun nu har været på jorden i et halvt århundrede.

– Alderen har også givet mig en grundlæggende følelse af at være blevet et mere helt menneske.

– At hvile mere i mig selv. At turde mere – for eksempel kaste mig over nye interesser og udfordringer. Eller at sætte ord på noget mere personligt, som der ikke bliver talt særlig meget om.

– Nemlig det, jeg begynder at mærke på egen krop – overgangsalderen og de store indvirkninger, faldet i østrogen har på kvindekroppen, fortæller Mary til magasinet og afslører, at hun har søgt informationer om de kropslige forandringer.

Kronprinsesse Mary
Foto: Martin Høien

– Det er svært at gennemskue den tilgængelige information, og jeg kan forstå, at der ikke er forsket meget i overgangsalder. Men sådan en viden har vi alle – kvinder og mænd – brug for, slår hun fast.

Føler sig frisk

Når dansk-australieren ser tilbage, synes hun, at livet er gået stærkt, ligesom hun fortsat synes, at livet er dejligt.

– Jeg ser ikke alderen som et tal, men mere som en følelse – og jeg føler mig stadig ung og frisk.

– Så jeg befinder mig et rigtigt godt sted i mit liv. Jeg er glad for, hvor jeg er, siger kronprinsessen i et fødselsdagsinterview med Billed-Bladet.

Mary har altid holdt sig fysisk aktiv og er ikke i tvivl om, at det har indflydelse på, hvordan hun oplever at runde det skarpe hjørne.

Kronprinsesse Mary
Foto: Lars H. Laursen

– Jeg har altid være meget fysisk aktiv, og det er noget, der giver mig rigtig meget – både fysisk og mental styrke.

– Jeg tror, at fordi jeg altid har været så aktiv og brugt min krop på forskellige måder, mærker jeg ikke den fysiske alder så meget, lyder det fra Mary, som i samme åndedrag røber, at hun er begyndt at styrketræne for at holde muskelmassen ved lige.

Op på hesten

Det vil gøre hende bedre i stand til at komme gennem det kommende halve århundrede.

– Når man har gode muskler og styrke, mærker man ikke så meget de små skavanker, der kan begynde at komme med alderen.

Og så er jeg begyndt at ride igen. Det skete i begyndelsen af coronapandemien, og jeg er enormt glad og taknemmelig for, at det er tilbage i mit liv.

Men det kræver også en stor fysisk styrke. Mere end man tror, og især når det drejer sig om dressurridning, fortæller hun i interviewet.

Læs også