Sidse Babett Knudsen
Borgen

Kommer der en ny sæson af Borgen? Adam Price løfter sløret

4. april 2022
af Majken Munk
Foto: Mike Kollöffel/SAM Productions
Den nye omgang af "Borgen – Riget, magten og æren" er slut. Nu svarer seriens skaber og hovedrolleindehaver på, hvad fremtiden for serien er.

Artiklen blev første gang bragt hos Billed-bladet.

Den nye sæson af "Borgen" var ventet med spænding, da den fik premiere i midten af februar.

Nu er alle otte afsnit rullet over skærmen, og derfor er det nærliggende at tænke på, om der kommer endnu mere "Borgen" i fremtiden.

Som udgangspunkt har den nyeste sæson af "Borgen" hele tiden været planlagt som en sammenhængende historie, der sluttede, når episode otte slutter.

– Det er i hvert fald en afsluttet fortælling. Vi gør meget ud af, at det ikke bare er en sæson fire. Det er en ny sæson af "Borgen", som jo er en dramaturgisk nyskabelse for vores univers, fordi vi har en sag, vi forfølger fra første afsnit og igennem de otte afsnit, hvor det afsluttes, fortæller seriens skaber, Adam Price, til Billed-Bladet.

Aldrig sig aldrig

Det betyder også, at det umiddelbart ikke er meningen, der kommer mere.

– "Borgen – Riget, magten og æren" var mere ment som et værk, så der er ikke umiddelbart planer om, at der kommer mere, men hvad der så sker i fremtiden, det ved vi jo ikke, siger Adam Price.

Men seriens hovedrolleindehaver, Sidse Babett Knudsen, må alligevel protestere.

– Vi har i hvert fald lært, at man aldrig skal sige aldrig, er det ikke rigtigt, Adam? spørger Sidse Babett Knudsen og henviser til, at det heller ikke var planen, at denne "fjerde" sæson af serien skulle være blevet til noget.

Det giver Adam Price hende ret i.

Læs også