Klaus
Den store bagedyst

Klaus vinder Den store Bagedyst: Det skal han nu

22. november 2022
Af Luise Marie Bekker
Foto: DR
Klaus er åben over for at lave en kogebog, men først skal han noget andet.

Vinderen af “Den store Bagedyst” sæson 11 er Klaus Andersen fra Frederiksberg.

– Jeg var vanvittig stolt. Jeg troede fra starten ikke, jeg skulle stå med trofæet, siger Klaus, der havde seks nære relationer med til finalen: Sine forældre, kæresten Thomas, en veninde, en niece og en svigerinde.

Han er klar over, at han har trukket på særligt sin kæreste og sin arbejdsplads under sin deltagelse i bagekonkurrencen.

– Jeg droppede arbejdet efter program fire eller fem. En kollega sagde, jeg burde holde orlov, og jeg gik til chefen og sagde, at jeg troede, jeg ville komme langt. De kunne godt mærke, at mit fokus var et andet sted. Så trak jeg stikket og gik hjem. Det var en fantastisk mulighed – det gav mig chancen for at være et menneske og en kæreste. For det tager alt, opsluger alt. Så jeg bagte hele dagen og var en kæreste om aftenen, fortæller han.

– Jeg ville bare gerne gøre det godt, og det gav pote.

Klaus: Kærligheden står først i køen

Tidligere har vindere af “Den store Bagedyst” lavet blogs, kogebøger og events og i det hele taget gjort deres interesse for bagning til deres levevej.

Dér er Klaus ikke helt.

– Jeg har ikke en plan, men jeg er åben over for events og en kogebog engang. Jeg har jo fået ros for mine smage. Der har været stor forespørgsel på de sociale medier efter opskrifter. Jeg vil se, hvad fremtiden bringer, fortæller han og siger, at der er noget andet, der står forrest i køen efter han fokus.

– Det her år har været meget mit “Bagedyst”-år, så jeg skal pleje de nære relationer, som jeg har malket lidt. Jeg skal give lidt igen til alle dem, der har givet mig opbakning og være en rigtig kæreste for Thomas igen, siger han.

Artiklen blev først bragt på Billed-Bladet. Dette er en redigeret version.

Læs også