julemarked sverige
Se, lyt & oplev

Julemarkeder i Sverige

2. december 2022
af Redaktionen
Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Sveriges julemarkeder emmer af landsbyjul og folkesjæl, der varmer ethvert julehjerte. Du kan finde julemarkeder i både Nord- og Sydsverige i vores guide til julemarkeder i Sverige her.

Der er masser af folkelig julestemning og juletraditioner at opleve, når du besøger et julemarked i Sverige. Du kan tage en kort tur nordpå og finde hyggelige julemarkeder i Malmø eller Skåne, men du kan også tage længere op i Sverige og besøge Göteborgs eller Stockholms julemarkeder.

Der er lang tradition for at afholde julemarkeder i Sverige, og du kan derfor finde mange store og små, historiske julemarkeder med fin julepynt, masser af julelys og svenske julegodter som lussekatte og pepperkakor.

Hvor er der julemarkeder i Sverige?

Du kan finde masser af julemarkeder i både store og minder byer i Sverige. Uanset. om du blot tager på den anden side af grænsen til Skåne og Malmø eller længere nordpå til Stockholm og Göteborg, er der masser af julemarkeder at besøge. OGså udenfor Sveriges største byer kan du finde hyggelige julemarkeder med ægte svensk landsbystemning.

Julemarked Sverige

Det er bestemt turen værd at tage et smut til Sverige på julemarked, og derfor har vi lavet en guide til hyggelige svenske julemarkeder i Malmø, Stockholm og Göteborg lige her.

Julemarked Malmø

Kun en time i tog fra København finder du hyggelige julemarkeder i Malmø, som er perfekte at besøge i december. Malmøs julemarkeder emmer af traditionel landsby-julestemning med et moderne tvist med fokus på lokale og bæredygtige varer. Der er noget for enhver smag, hvis du tager til Malmø for et julemarked. Se lidt af udvalget af julemarkeder i Malmø her:

Julemarked Göteborg

I adventsweekenderne byder Julebyen Göteborg på et stort centralt julemarked og flere små rundt omkring i byen. Heriblandt kan du opleve Sveriges største julemarked på Liseberg, som Göteborg især er kendt for. I december kan ud både opleve julekoncerter, Luciaoptog og meget mere, der gør Göteborg til en skøn destination for en juletur. I år kan du for første gang opleve Tomtebyn, hvor nisserne er på spil med magiske døre og klingende bjælder. Se flere af Göteborgs hyggelige julemarkeder her:

  • Jul i Liseberg

  • Jul i Jonsered

  • HDK-Valand Julmarked

  • Julemarked på Nääs Fabriker

Julemarked Stockholm

I december bliver der også spredt masser af julestemning, når de historiske julemarkeder åbner op med oder, julelys og juleaktiviteter. Stockholm er især kendt for to store julemarkeder, der ligger centralt i byen, men en kort køretur udenfor Stockholm, kan du finde endnu flere julemarkeder. Se nogle af julemarkeder i og omkring Stockholm her:

Læs også