https://imgix.femina.dk/media/2c0e94d92d264a948e00ac2175f7957c.jpg
Se, lyt & oplev

Hysteria - Se traileren

4. januar 2012
af Rikke Rottensten
Hvis du elsker romatiske komedier, er denne film lige noget for dig. Se traileren her.

Spørg mig ikke, hvordan nogen har fået ideen til at lave historien om lægen, der opfandt vibratoren, men selvom ideen er skør, så er filmen Hysteria ganske god

- med glimt i øjet, store victorianske kostumer og masser af virkelig kvindehistorie.
For i den store historiske kontekst er vibrator-beretningen en væsentlig historie om kvindesyn, ægteskabets indretning og lægevidenskabens udvikling. Manden bag vibratoren hedder Mortimer Granville (Hugh Dancy), en ung og progressiv London-læge i slutningen af 1800-tallet, og også for progressiv for de fleste overlæger.
Mortimer vinder dog fodfæste hos den eksklusive dr. Dalrymple (Jonathan Pryce), som tager kvinder i behandling for hysteri. Ud over lønnen og lægekaldet virker også lægens unge, smukke datter temmelig tiltrækkende på Mortimer.
Eftersom man dengang i 1880'erne behandlede hysteri hos kvinder med manuel massage af deres kønsorganer, pådrager den unge, arbejdsomme læge sig hurtigt skader på hånden - og her er det så, den elektriske vibrator ser dagens lys, med hjælp fra hans ekstremt rige opfinderven (Rupert Everett).

"Hysteria" er oplagt til kvinder, der gerne vil se romantiske komedier, men gerne vil have mere substans, end hvad genren normalt rummer.

Upcoming-talentet Hugh Dancys far er forfatter og professor i filosofi, men som han selv siger: "Min far er akademiker, men der var aldrig overvejelser om, at jeg skulle gå den samme vej. Jeg er ikke så kvik." Til gengæld kan han tjene lidt på sit kønne udseende, og han har blandt andet været model for Burberrys herrelinje.

Filmen får FFFF af FEMINAs filmanmelder.

Powered by Preview Networks

Læs også