https://imgix.femina.dk/media/1c014794799b4c7da7b82775cbea75e3.jpg
Se, lyt & oplev

Hjælp med at sætte fokus på human trafficking

26. oktober 2011
af Redaktionen
Du kan give dit eget lille bidrag til kampen mod trafficking, når awareness-eventet Not4Sale løber af stablen i Københavns Kulturcenter den 12. november. Not4Sale har til formål at øge bevidstheden om, at mennesker i stigende grad sælges som handelsvarer

Du har nok hørt og læst forfærdelige historier om kvinder, der bliver hentet til Danmark af lyssky bagmænd, tvunget til at prostituere sig, og truet med vold eller dét, der er værre, hvis de vover at flygte.

Det kaldes human trafficking, og er den tredjestørste og hurtigst voksende organiserede kriminalitet efter handel med illegale våben og stoffer. Og desværre er Danmark direkte involveret som modtagerland af handlede mennesker. Disse kendsgerninger kommer nu i fokus ved awareness-eventet Not4Sale, som du kan deltage i.

Not4Sale
Not4Sale har til formål at øge bevidstheden om, at mennesker sælges som handelsvarer, som aldrig før i historien - også i Danmark. En række markante og toneangivende politikere, erhvervsfolk og kunstnere vil deltage i eventet - heriblandt Julie Ølgaard, Rasmus Botoft, Lone Dybkjær, Jean Ahlefeldt-Laurvig og Anna Thygesen.

Foruden at skabe opmærksomhed omkring human trafficking har eventet Not4Sale nemlig også til formål at udbrede kendskabet til hvilke aktører, der er aktive i arbejdet omkring ofrene og imod kriminaliteten. Ved eventet vil Center mod menneskehandel, Safe and Alive, Reden International, Hope Now, Exit Danmark og CFI Nordic være repræsenteret og det er også disse organisationer, der vil modtage evt. frivillige donationer fra publikum på aftenen, til deres arbejde for at forbedre forholdene for de mennesker, der er blevet menneskehandlet samt at forebygge menneskehandel i Danmark og på globalt plan.

Kvinderne bag
Bag eventet står foreningen People4People, der er stiftet af Marianne Jegård Møller og Nadja Kalnæs. Kvinderne driver selvstændige virksomheder ved siden af People4People og begge er passionerede omkring arbejdet med at udbrede kendskabet til human trafficking.

Billetterne til Not4Sale er gratis og kan bestilles på www.people4people.dk.

HVOR OG HVORNÅR:
12. november 2011 kl. 18.00
Københavns Kulturcenter
Drejervej 15-17
2400 København NV

Hvad er human trafficking?
Human trafficking, også kaldet menneskehandel, er udnyttelse af personer og en grov krænkelse af menneskerettighederne. Det er en handling, hvor en person er blevet flyttet - enten af andre eller "frivilligt" med formål om udnyttelse via midler som bedrageri, vold, tvang eller trusler herom samt udnyttelse af personens sårbare situation. FN beskriver menneskehandel som den hurtigst voksende og tredje største globale organiserede kriminalitet.

Not4Sales ambassadører:
A Friend In London, Anna Thygesen, Birgitte Raaberg, Claire Ross-Brown, Jean Ahlefeldt-Laurvig, Jens Jørn Spottag, Julie Ølgaard, Laura Bach, Lone Dybkjær, Lærke Winther, Kasper Sørensen, Michelle Hviid, Neel Rønholdt, Rasmus Botoft, Rushy Rashid, Sebastian Jessen, Stefania Omarsdottir, Stine Fischer Christensen, Søren Hauch-Fausbøll, Therese Glahn, Trine Pallesen, Uffe Elbæk, Vibeke Hastrup

Læs også