Radio24syv
Se, lyt & oplev

Hendes eksmand var i radioen - så ringede de til hendes nye kæreste. Men han var falsk

25. januar 2023
Af Silje Qvist
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Journalist Sarah Iben Almbjerg har klaget til Pressenævnet efter 24syv har brugt en fiktiv person - præsenteret som hendes kæreste - i et program med eksmanden René Fredensborg.

Pludselig blev journalist Sarah Iben Almbjerg ringet op. Hun fik at vide, at hendes kæreste var blevet ringet op af værterne på 24syv-programmet "Tsunami", og at han talte dårligt om hendes eksmand, journalist René Fredensborg, og hvor dårlig en far han har været over for deres fælles barn.

Men da hun ringede op til sin kæreste efterfølgende, viste det sig, at han ikke havde noget med programmet at gøre. Han var faktisk slet ikke blevet kontaktet af 24syv.

Nu har Sarah Iben Almbjerg sendt en klage afsted til Pressenævnet over 24syv-programmet, fordi de har opfundet en fiktiv kilde. Det skriver Journalisten.

”For mig er det ubehageligt, at folk tror, at min kæreste sidder i radioen og taler om os. Og på min søns vegne synes jeg, det er ubehageligt, at de sidder og opdigter, hvordan en syvårig dreng har det med, at hans far ikke vil se ham,” siger Sarah Iben Almbjerg til Journalisten.

Hun mener ikke, at programmet fremstår satirisk, eller at det vedkommer nogen andre, da de er jo ikke offentlige personer - særligt ikke hendes nye kæreste.

I 24syv-programmet var René Fredensborg inde som gæst. Programmets sidste minutter udviklede sig heftigt, da de to værter begyndte at ringe til folk fra René Fredensborgs liv, som de syntes, han burde undskylde overfor.

Det blev blandt andet til hans ekskones, Sarah Iben Almbjerg, nye kæreste. Eller det var, hvad lytterne fik at vide. I virkeligheden var der tale om en fiktiv person, skriver Journalisten.

René Fredensborg forlod studiet efter episoden, fordi det eftersigende blev ”lige lovlig mærkeligt”, og da han havde en mistanke om, at kilden var falsk.

Klagen til pressenævnet er dog ikke en ting, der bekymrer chefredaktør fra 24syv, Simon Andersen.

”Sådan er det i dét program; nogle kilder er rigtige, nogle er forkerte, nogle kilder findes, og nogle findes ikke. Det kan jeg ikke hidse mig op over,” siger chefredaktøren til Journalisten.

Kritikken af programmet går særligt på, at lytterne ikke har mulighed for at vide, at programmet er satirisk.

René Fredensborg har Journalisten også været i kontakt med. Han skriver i en besked til dem, at hvad Pressenævnet mener om sagen, rager ham en gammel hashpibe.

Læs også