https://imgix.femina.dk/media/10619d7c35d8431a821d3baa97da1327.jpg
Se, lyt & oplev

Helt ny Per Fly

24. januar 2010
af Rikke Rottensten
Per Fly er den mest foranderlige instruktør, dansk film har, og lige nu er han aktuel med filmen ”Kvinden der drømte om en mand”


I modsætning til de fleste andre store navne, som ofte har en stil, man kan kende dem på - Lars von Trier og Niels Malmros for eksempel - så må man med Kvinden der drømte om en mand konstatere, at her ser man en helt ny, helt anderledes Per Fly. Filmrullelængder væk fra "Bænken" og dens socialrealistiske efterfølgere og også på pæn afstand af hans TV-serie "Forestillinger".

Hun mister jordforbindelsen
Sonja Richter er en internationalt kendt og arbejdende modefotograf, der pludselig en dag på sit hotel i Paris møder den mand, hun har set i sine drømme. I drømme har hun set ham kaste sig ud over balkonen, i samme nu hun er trådt ind i et hotelværelse, men nu indleder de et heftigt og fatalt passioneret forhold, der får hende til at miste enhver grund under stiletterne, men hvor længe vil det holde?

Et drømmespil
"Kvinden der drømte om en mand" er en symbolsk film, et drømmespil med mange lag, som man ikke kan få fat i på en enkelt biograftur. Men samtidig har den også en kølig distance, der får én til at holde historien, og især personerne, lidt ud fra hjertet. Det er en film, der er rettet mod hjernen og intellektet, ikke følelserne.

Premiere 21. januar

4/6 F'er

Se også:

Det hvide bånd - en værdig vinder

Nine

Læs også