https://imgix.femina.dk/media/3d83493099b047e8826c361e6bca58f3.jpg
Se, lyt & oplev

Guide: Tre gode bøger til vinteren

21. januar 2011
af Julia Lahme
De kolde og mørke aftener indbyder til hyggelæsning i sofaen med stearinlys og en varm kop te. Vi giver her tre bud på gode bøger, der gør det lidt nemmere at komme igennem vinteren

Prospect Park West (Lindhardt & Ringhof) af Amy Sohn
Romanen er chicklit for voksne. Den handler nemlig om fire kvinders nye liv som hjemmegående mødre. Ingen af de fire nye mødre havde nogensinde regnet med at skulle gå hjemme og passe hus og mand og børn. Det er ikke den ideelle situation, men de får det bedste ud af den. Bogen handler om den enkelte kvindes forventninger til sig selv og om de forventninger, hun møder hos andre. For lykken ligger sjældent dér, hvor de andre synes, man bør lede.

Bogen er sjov, karaktererne er super fede (jeg er især begejstret for den tidligere lesbiske forlagsmedarbejder), og det er underholdning med stof til eftertanke.

Den svære toer (Gyldendal) af Lone Aburas
I 2009 udkom Lone Aburas' meget roste roman "Føtexsøen". Så når titlen på hendes seneste og anden roman netop er Den svære toer, er jeg solgt på forhånd. Romanen har et fantastisk persongalleri som centrum og handler om, hvordan deres skæbner vikles ind og ud af hinanden. Forlaget kalder romanen for et gruppeportræt og ja, her er tale om et billede af Danmark lige nu. Bogen tager os med og viser sider af det samfund, vi alle er del af, så både de fine og de sorte sider står helt klart.

Lone Aburas' sprog er vidunderligt, kontant, finurligt og spækket med (sort) humor, og det giver det hele et strejf af satire. Det er en af de bøger, du bør læse for at se, at alle ikke er som dig, og for at opdage, hvor det andet Danmark ligger. Forhåbentlig et af de helt store danske hits i 2011.

Den hemmelige datter (Cicero) af Shilpi Somaya Gowda
Romanen tager sin begyndelse i 1980'erne, da en indisk kvinde føder sit andet barn, som til hendes store sorg er en pige. Hendes første barn, også en pige, blev taget fra hende ved fødslen, så hun havde håbet på en søn, som hun kunne få lov selv at opfostre. Hun bortadopterer datteren, til stor glæde for en amerikansk kvinde, der ikke selv kan få børn. Dramatikken tilspidses, da den unge kvinde nu ønsker at finde sine biologiske forældre.

Bogen handler om kærlighed, adoption og om at miste, men også om at finde sig selv og sin identitet. Gribende, rørende og ikke til at komme udenom.

Læs også:

En bog og fem kvinder

Få styr på
fordelene ved
en læseklub

https://imgix.femina.dk/legacy/media/5eae29593d9345ef90372af47be72c36.jpg
Duftlys

Læs også