https://imgix.femina.dk/media/0621c0145b7b4893b4aa04aca11f0faf.jpg
Se, lyt & oplev

Guide: Tre gode bøger

5. februar 2011
af Julia Lahme
Har du svært ved at overskue bibliotekets eller boghandlerens hylder, når du leder efter en bog til at forsøde den mørke tid? Fortvivl ikke. Femina giver dig her en guide til tre gode bøger.

Bogen Min ungdoms smukke dage
Min ungdoms smukke dage (People's Press) af Ana Novac
I 2010 døde Ana Novac, forfatterinden bag bogen "Min ungdoms smukke dage". Romanen er ikke en roman, men en dagbog, der er skrevet, da Novac var 14 og sad i koncentrationslejren Auschwitz, hvorfra hun blev deporteret til den ene lejr efter den anden frem til befrielsen i 1945. Dagbogen tager os med omkring hverdagen i lejren, de forskellige grupper af indsatte og den brutalitet, de var udsat for.

Den viser også glimt af komik, af latter og af lys midt i gruen, og ikke mindst: Den viser, hvordan det at have en lille blyantsstump og en notesbog reder livet og forstanden på en ung kvinde. Hun skrev for at overleve, og hendes vidnesbyrd er så stærkt, at det fortjener at blive læst.
Bogen Stadig Alice
Stadig Alice (Cicero) af Lisa Genova
Hvis "Stadig Alice" var en af de bøger, du missede, så er du heldig, for den 18. januar udkom den nemlig i paperback. Bogen handler om professor Alice Howland, som lever et drømmeliv, hun er stolt af. Hun er psykolog ved Harward, har tre dejlige voksne børn, og det hele spiller. Indtil hun bliver diagnosticeret med Alzheimers.

På trods af det tunge emne er dette en fin roman, skrevet med følsomhed og indlevelse.Bogen Hulernes sang
Hulernes sang (Rosinante) af Jean M. Auel
Ja, der er stadig et par måneder til, men den 29. marts får du og resten af verden endelig svar på, hvad der skete med stenalderens pornopar nummer ét: Ayla og Jondalar. En af verdenshistoriens allerstørste bogsucceser rundes nemlig af med bind nummer seks, som kommer til at bære titlen Hulernes sang (Rosinante).

Mon ikke vi er flere, der (hemmeligt) glæder os til at finde ud af, hvordan dette på alle måder enorme epos slutter?Relevante links

https://imgix.femina.dk/legacy/media/3907916bca16443c913c8f8cda612842.jpg

En bog og fem kvinder

https://imgix.femina.dk/legacy/media/210f78515bbb493c84d8d081e97cc819.jpg

Læs også