Homoseksuelt par i gift ved første blik
Gift ved første blik

”Gift ved første blik” vender tilbage med første homoseksuelle par

14. juni 2022
af Signe Bertram
Foto: Shutterstock
Et homoseksuelt par har stået højt på ”Gift ved første blik”-ønskelisten, men flere ting har gjort det vanskeligt indtil nu.

Når ”Gift ved første blik” vender tilbage til august, bliver det med en historisk sæson.

Holdet bag tv-eksperimentet har nemlig længe ønsket at sammensætte et homoseksuelt par, og det er nu lykkes at matche to mænd, skriver DR.

Programmet har modtaget kritik for at mangle repræsentation, men årsagen er, at der tidligere ikke har været nok homoseksuelle ansøgere.

– Vi går ikke på kompromis med noget som helst, og vi har ikke villet matche nogen kun på grund af seksualitet, siger redaktør Anne Askov.

Et lille miljø

Programmets trofaste matchmaker, Gert Martin Hald, fortæller, at der også har været en anden udfordring ved at finde et godt homoseksuelt match til programmet.

Udover at de skal passe godt sammen på en masse parametre, så er det også vigtigt, at de først møder hinanden til brylluppet – ellers ødelægger det hele idéen om, at de bliver gift ved første blik.

– Det homoseksuelle miljø i København er ikke sindssygt stort, så mange homoseksuelle kender til hinanden. Og vi prøver at sikre, at parret ikke kender hinanden, siger han.

Opråb fra bagedyst-vinder

Lige præcis, hvad der har ført til et (måske) perfekt homoseksuelt match i år, vides ikke, men DR har hevet det tunge skyts frem for at få det til at lykkes.

Inden castingen til årets sæson var Bagedyst-vinder Sæþór Kristínsson, der privat er gift med ”Vild med dans”-stjernen Thomas Evers Poulsen, ude med en besked på sin Instagram:

– ALLE singler er velkomne i Gift ved første blik. Uanset hvor du er fra, hvad din seksuelle orientering er, eller hvilke normer du måske bryder, så vil de meget gerne have dig med!

Sæþór Kristínsson uddyber, at han selv har en drøm om bredere repræsentation af især homoseksuelle mænd i mediebilledet, og at:

– En hr. Og hr. Danmark eller fru og fru Danmark i ”Gift med første blik” ville kunne gøre en kæmpe forskel for mange unge mennesker.

Du kan følge de fem nye par, når 8. sæson af "Gift ved første blik" vender tilbage på DR til august.

Læs også