https://imgix.femina.dk/media/article/1414-yvessaintlaurent-film.jpg
Se, lyt & oplev

Fine kjoler i film om Yves Saint Laurent

4. april 2014
Rikke Rottensten
Er du vild med mode, skal du selvfølgelig se filmen om Yves Saint Laurent. Læs FEMINAS anmeldelse af filmen her.

Filmen burde også bære Yves Saint Laurents livsledsagers navn. For den nye biopic Yves Saint Laurent handler mindst ligeså meget om Bergé, der da også har haft hands on igennem hele filmen. Det er hans syn på kæresten og begivenhederne, der er filmens fortællestemme.

På den måde bliver filmen en slags uddybning af dokumentarfilmen ”L’Amour fou”, som også blev fortalt af Bergé. Men det betyder desværre også, at vi ikke for alvor kommer tættere på den skrøbelige, geniale Yves Saint Laurent.

Det kan man også se som en tragisk dimension ved filmen: at hovedpersonen forbliver fjern, mens alle de, der vil noget med ham, klædes på af ham, feste med ham, sole sig i hans berømmelse, tegner filmen. Instruktøren Jalil Lesperts tætte samarbejde med Pierre Bergé betyder på plussiden, at der er minutiøse genskabelser af YSL’s rober og shows. Det giver kuldegysninger på den gode måde. Ligesom alt er optaget på de rigtige locations.

Og så spiller og ligner Pierre Niney både den unge, usikre og senere den nedbrudte Saint Laurent så intenst og indlevet, at man bliver berørt af det.

Der er 4 F’er til Yves Saint Laurent, og filmen har premiere 3. april.

Læs også