https://imgix.femina.dk/media/article/1415-vaadomraader-film.jpg
Se, lyt & oplev

Filmen Vådområder: Klam, klammere, klammest!

10. april 2014
Rikke Rottensten
Hvis du er glad for pizza, skal du ikke se Vådområder! Du skal i det hele taget overveje, om du tør se den ulækre film. Men den er faktisk god. Især på grund af Carla Juri.

Advarsel, som der står på brugsanvisningerne: hvis du ser denne film, vil du få et problemfyldt forhold til pizzaer. Især dem med spinat. Offentlige toiletter er det også svært igen at træde ind på. Og intimbarnering er enten udelukket eller lagt i hænderne på ekstremt kyndige professionelle!

Som bog var kun lidt overladt til fantasien i "Vådområder". Som film får vi det hele serveret på det store lærred. Derfor er det ret svært at forholde sig til den, for den er så frastødende, så udpenslet ækel, at det næsten er ubærligt.

Men man vænner sig mærkeligt nok så småt til Helens dyrkelse af sin krops vådområder og helst på måder, der er totalt grænseoverskridende. Man accepterer det, fordi hun er ret så indtagende, fræk og flirtende spillet af Carla Juri.

Det eventuelt feministisk debatterende dør til gengæld i favnen på den lidt for banale pointe om, at Helen er et overset barn, der mest bare ønsker at reetablere sin tabte kernefamilie. Jeg giver filmen 4 F'er, og så vil jeg råde dig til at tænke lidt ekstra over, hvem du tager med ind og ser den. Lad svigermor blive hjemme. Filmen har premiere 10.april.

Læs også