https://imgix.femina.dk/media/6e9ce1a5eb6c43868fdae7acd1b9186f.jpg
Se, lyt & oplev

Fem juleklassikere, du SKAL se!

24. oktober 2012
af Charlotte Hallbæck
Juletiden nærmer sig med hastige skridt, og giver plads til hygge, nostalgi og traditioner. Trænger du til et pusterum op til jul, så sæt en juleklassiker på dvd’en og lad dig indhylle i to timers dejlig julestemning.Noget både hyggeligt og traditionsrigt, som i den grad kan bringe nostalgien ind i stuerne, er gode julefortællinger. Vi har udvalgt tre romantiske julefilm, som går godt i spænd med hjemmelavet marcipan og uldsokker.


https://imgix.femina.dk/legacy/media/577a45998589486f83db2bb09eaea865.jpg
The Holiday
En skøn romantisk julekomedie om engelske Iris og amerikanske Amanda, der begge har opgivet at finde kærligheden. I stedet for aftaler de to over nettet at bytte hus i juleferien. Derfra udvikler filmen sig for alvor i en romantisk retning, da begge kvinder forelsker sig i hver deres mand.
Filmen byder på masser af humor og forviklinger, som forhåbentligt ender godt inden det bliver juleaften…

Medvirkende: Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law, Jack Black m.fl.
59 kr. hos cdon.com
https://imgix.femina.dk/legacy/media/e3e18d51b11b4ed6b6720e62936e679b.jpg
The Family Stone
Sex & the City-stjernen Sarah Jessica Parker har hovedrollen som den smarte karrierekvinde Meredith, som indvilliger i at tage med sin kæreste Everett hjem til hans familie for at tilbringe julen. Hun er allerede i forvejen nervøs for, at hendes nye svigerfamilie kan lide hende, og hendes bange anelser viser sig at holde stik.
Filmen er rørende og alvorlig og er langt mere et drama end en egentlig komedie, men filmens julede fremtoning får alligevel julestemningen op i dig. Filmen er ikke så "julet" som mange andre julefilm, men den får dig alligevel til at tænke på de mennesker, du holder af, og giver dig lyst til at skynde dig hjem til din familie og råhygge med dine kære.

Medvirkende: Sarah Jessica Parker, Rupert Everett, Claire Danes, Diane Keaton m.fl.
59 kr. hos homeenter.com

https://imgix.femina.dk/legacy/media/af71b22f75c04adf9ee9b8d9e0ae25f2.jpg
Love Actually
Hvis du var vild med Notting Hill og Bridget Jones' dagbog, vil du også elske Love Actually.
Filmen følger forskellige mennesker, der alle er forbundne på én eller anden måde, i ugerne op til jul. Der er kærestepar, rockstjerner, ægtepar og ensomme - som hver især bærer rundt på hver deres rørende historie om kærlighed, ensomhed og utroskab.

Medvirkende: Hugh Grant, Keira Knightley, Emma Thompson, Colin Firth, Liam Neeson m.fl.
59,95 kr. hos imusic.dk
https://imgix.femina.dk/legacy/media/d404c6419fe2415196e027e603964dab.jpg
Mens du sov
Sandra Bullock spiller hovedrollen i denne romantiske komedie om pigen Lucy, der forelsker sig i drømmeprinsen Peter (Peter Gallagher), som hun beundrer på afstand. Han går i koma under dramatiske omstændigheder, første gang de tilfældigt mødes. Da han vågner op mange dage og mange misforståelser senere, er intet som det var. Lucys følelser har også været en tur i rutschebanen, mens han sov.

Medvirkende: Sandra Bullock, Bill Pullman, Peter Gallagher m.fl.
59,95 kr. hos moviezoo.dk

https://imgix.femina.dk/legacy/media/2ac98b7f4372460c964dec90a429d4f2.jpg

En juleromance
Det er jul og det er en svær tid for Julia (Olivia Newton-John) og hendes to døtre, da bankbestyreren Brian Harding (Gregory Harrison) dukker op med triste meddelelser.
Hans bank vil ikke længere stå inde for den godhjertede enkes gæld i hendes hus. Hun må enten indfri gælden eller flytte. Gnisterne fyger og temperamenterne tørner sammen.
En snestorm raser og en mærkværdig ulykke tvinger Newton-John og Harrison til at holde den "glædelige" jul sammen i en kønnenes kamp der muligvis kommer til at ændre begges liv...

Medvirkende: Olivia Newton-John, Gregory Harrison, Chloe Lattanzi m.fl.
29,95 kr. hos moviezoo.dk


Læs også