collage fra 90'erne
Se, lyt & oplev

Du ved, du var ung i 90’erne, når ...

4. januar 2019
af Michelle Løvstrup Thejls
Foto: PARAMOUNT PICTURES / Ronald Grant Archive / Mary Evans, Panthermedia
Britney-rottehaler, Buffalo's og hårmascara. Åh, det var gode tider! Tag en tur med tilbage til dengang, "Brandbil" og "Isbjørn" var seje drinks, og se, hvilke ting på listen du også kan huske, hvis du var ung i 90'erne.

… Du tændte for MTV som det første, når du kom hjem fra skole. Første gang Spice Girls’ ”Wannabee” rullede over skærmen, sprang dit hjerte et slag over. Var det jordens bedste sang? Det tror vi nok!

... Du kunne også hele dansen til Whigfields "Saturday Night", som du hørte på repeat.

… Ingen af de bluser, du bar, gik ned over navlen. Stod der "BABE" eller "LOVE" på brystet med similisten, var det dobbelt-op på lykke.

… Og så var der dine jeans, der var så lavtaljede, at din G-streng blev en integreret del af dit outfit. Med vilje.

... Vi elskede hårmascaraen fra Dior. Var der noget mere sofistikeret end et par blå strejf i håret?

... I samme ombæring var pincetten en hyppig ven - jo tyndere brynene kunne blive, jo smukkere.

… Dit værelse var dækket fra gulv til loft med Backstreet Boys plakater. Eller Leonardo DiCaprio, efter "Titanic" havde haft premiere.

… Det gjorde ikke så meget, at du kun var 1.60 høj - for dine Buffalos kunne snildt lægge 10 centimeter til din højde.

… Britneys hit ”… Baby one more time” var inspirationskilde til dit look: Rottehaler, mavetoppe og korte nederdele.

… Derfor lyttede du selvfølgelig til alle hendes numre på din discman, som du altid havde med dig i din taske. Hvor smart var det ikke lige, at man kunne gå rundt og høre musik samtidig? BLÆRET!

… Du elskede også din Absolute Music 4.

… Du naturligvis skulle have den flotteste make-up på, når der skulle være fest, gerne med en hvid eyelinerstreg og en fin sølvfarvet øjenskygge. Eller lidt isblå eller lilla læbestift. Voila!

... På hårfronten var "Topsy Tail" også et hit. Hvor var det bare smart, at man bare skulle hive håret gennem en dims, og så fik man den flotteste frisure!

… Du ofte drak ”isbjørn” eller ”brandbil”, når du fyrede den af på det lokale diskotek.

… De drinks kunne godt give nogle grumme tømmermænd, som du plejede med en tur til den lokale video-butik, hvor du altid lejede fede film som ”Clueless”, ”She's all that" eller ”10 things I hate about you”.

… Du sad klar hver torsdag kl. 20, når Beverly Hills 90210 rullede over skærmen. Og hver søndag til "Seriesøndag" på TV2, hvor "Buffy The Vampire Slayer" var et kæmpe hit.

… Din første mobil var en Nokia 3210, og du kunne spille "Snake" på den.

… Din skoletaske var en Eastpack. I den var der altid en tube slettelak, som du egentlig mest brugte til at lægge ”neglelak” med, når du kedede dig i timerne.

… Du tydeligt husker duften af ”Dax wax” på din hovedpude, efter du havde haft dit store crush på besøg. Han havde selvfølgelig spikes i håret sat med en solid omgang voks.

Læs også