90'er tøj: Ni 90'er-trends til 90'er-festen- eller udklædningen.
90'er-tøj

Ni stykker tøj, du kan huske, hvis du var ung i 90’erne

16. marts 2021
af Christine Sonne-Schmidt, Redaktionen
Udgivet første gang 10. december 2017. Foto: All Over Press, PR
90’er-tøj er i en liga for sig. Buffalostøvler, lavtaljede jeans og tattoo-halskæder. Kan du huske det? Hvis du var ung i 90'erne var disse ni stykker tøj højst sandsynligt en del af din garderobe – og flere af dem holder altså stadig.

Vil du helst glemme dine 90’er tøj-eskapader? Eller er du mon hoppet med på trenderne igen?

Uanset hvad du mener om 90’er-stilen, har den altså sat sig præg på modebilledet.

Vi har fundet ni af de mest tidstypiske tendenser, som du kan se nedenfor – og måske lade dig inspirere af, hvis du skal til 90’er-fest eller bare er på udkig efter nostalgi i form af 90’er-inspireret tøj.

90’er-tøj: Ni stykker tøj, du kan huske, hvis du var ung i 90’erne

1# Underkjole ud over bukserne

90'er-tøj: Underkjole ud over bukser

Var du ung i 90’erne, har du helt sikkert også følt dig super trendy i en underkjole med blondekant ud over dine jeans, og som alle andre gik du sikkert på jagt i både genbrugsbutikker og i din mors og bedstemors gemmere.

Skal du til 90’er fest er underkjolen uden på bukserne et sikkert hit! Tilføj eventuelt en t-shirt eller en rullekrave under kjolen for at fuldende 90’er tøj-looket.

2# Hullede jeans

90'er-tøj: Hullede jeans - denim

I 90’erne hittede både jakker og jeans i lys denim - og det skulle helst være så hullet, at tøjet knapt nok hang sammen.

Måske skamferede du endda selv dine nyerhvervede jeans for at få det helt rigtige udtryk. Én ting var uden tvivl sikkert: Du krydsede fingre for milde vintre.

De hullede jeans, eller ripped jeans som de også kaldes, har været på mode mange gange siden, så 90’er trenden må kunne et og andet!

3# Buffalostøvlen

90'er-tøj: Buffalo-støvler

Var du ung i 90'erne? Så husker du helt sikkert buffaloskoen.

Buffalostøvlen er nok én af de mest omdiskuterede 90’er trends; for nogle er det et mysterium, hvordan den nogensinde blev moderne – for andre er støvlen endnu et hit.

Uanset hvad, havde Spice Girls-manien nok noget at gøre med populariteten. De helt ægte buffalos var dog svære at få fat på, så måske var du en af dem, der valfartede fra Jylland for at stå i kø foran Flying A – eller tiggede og bad veninden om at købe dem med fra London, når hun skulle på weekendtur.

4# Den ultrakorte mavebluse

90'er-tøj: Mavebluse

Britney Spears bar den i alle sine musikvideoer og inspirerede samtlige teenagere til at iføre sig ultrakorte mavebluser og flashe navlepiercinger - selv i det danske klima.

Og selvom mange måske håbede, at vi havde efterladt maveblusen i de kære 90’ere sammen med buffalo-stylterne, så har de såkaldte "cropped tops" alligevel fundet vej tilbage til moden de seneste år.

5# Tattoo-halskæden

90'er-tøj: Tattoo-halskæde

Den var stram, lavet af plastik og ikke særligt behagelig at have på - men tattoo-halskæden sad klæbet til halsen i både sort og i diverse pangfarver på mange af os i slut 90’erne.

Et velourbånd stramt bundet om halsen med et vedhæng kunne også gå an. Selvom mange af os brændte vores tattoo-kæder sammen med mavebluserne, så er disse også set i modebilledet siden – dog primært i de mindre farverige udgaver.

6# G-streng og lavtaljede jeans

90'er-tøj: G-streng og lavtaljede jeans

I 90’erne kunne vores jeans ikke blive lavtaljede nok. Vores Miss Sixty-jeans skulle trækkes godt ned, mens G-strengen skulle trækkes godt op, og så mente vi selv, at det kørte for os.

I dag er mange nok noget uforstående over for dén trend, for den var jo virkelig ikke særligt behagelig? Ikke desto mindre er looket en sikker vinder, hvis du skal til 90’er fest og satser på at vinde prisen for bedste udklædning.

7# Harley Davidson-støvlen

90'er-tøj: Bikersko

Den flade støvle med det lille spænde blev båret sammen med leggings - også gerne med ”Harley Davidson” skrevet ned ad benet - og en stor V-strik fra mærket Petroleum. Det var sættet, og havde du et sådant, kunne du faktisk ikke blive mere trendy.

Støvlen har ændret sig lidt siden, men den flade ankelstøvle, bikerstøvlen med rund snude, som alle har gået med de sidste mange år, stammer helt klart fra dengang.

8# Cowboy-overalls

90'er-tøj: Cowboy overalls

Du var både praktisk, men også mega stilet, hvis du i 90’erne rendte rundt i et par lækre denim-overalls. Var du lidt hårdere og turde lidt mere end gennemsnittet, havde du måske endda knappet den ene knap op.

9# Skovmandsskjorten

90'er-tøj: Skovmandsskjorten

I 90'erne bragede skovmandsskjorten frem - særligt på grund af grunge-bølgen, hvor også Dr. Martins var et kæmpe hit.

Både støvlerne og de praktiske skjorter har også hittet siden, hvilket vi godt forstår – for skovmandsskjorten er klart noget af det mest behagelige 90’er tøj.

Læs også