https://imgix.femina.dk/media/7d291fdad44f47b8a6c26171d54788ce.jpg
Se, lyt & oplev

Drengepigen er tilbage

30. september 2011
af Redaktionen
Med sit nyeste album er Jette Torp nærmest fløjet ind som nummer 3 på den danske albumliste den første uge efter udgivelsen

Med fortolkninger af Carpenters' evergreens har Jette Torp igen trukket fokus til sig. Drengepigen der ellers har været gemt lidt væk den seneste tid er nu tilbage med nyt look og et album, der allerede er en stor succes.

Jette Torp har alle dage følt et særligt bånd til Karen Carpenter. Som kunstner og performer har hun senere hen fundet forskellige paralleller mellem Karen Carpenter og sig selv. De har begge dybe stemmer, begges udgangspunkt i musikken var et instrument, Karen som trommeslager og Jette som pianist, og begge er de glade drengepiger. Derfor er det også den positive side af historien om Carpenters, som bliver fremhævet hos Jette Torp.

- Jeg hiver ikke bare et eller andet ned fra en hylde. Der skal være en dybereliggende grund, og det skal ind og ramme en klangbund inde i mig selv, så jeg kan bringe et nyt nærvær til det. Det skal føles på samme måde, som havde jeg siddet og skrevet det selv, siger Jette Torp.

Kimen til det særlige bånd mellem de to blev lagt allerede, da Jette Torp var barn.

- Som niårig sad jeg foran en oldgammel trækasse af en radio, jeg havde arvet fra min bedstemor, og hørte Carpenters. "Close to You", "Please, Mr. Postman" og "Only Yesterday". Jeg fik fornemmelsen af, at Karen Carpenter bare sang for mig. Og jeg konstaterede hurtigt, at det var nemt for mig at synge med på sangene, fortæller Jette Torp.

Nu viser Jette Torp nyt mod ved at tage nogle af pophistoriens største klassikere under kærlig og ydmyg behandling. Det sker på albummet "Close to You", hvor hun træder ind i Carpenters' skrøbelige univers.

Albummet Close to You udkommer 19. september og er forløber til de teaterkoncerter om Carpenters, som Jette Torp sætter op rundt om i landet gennem efteråret 2011 og foråret 2012.

Lørdag d 8. oktober kan du opleve Jette Torp på FEMINA Livsstilsmesse, hvor hendes smukke klang vil give genlyd i Forum. Læs mere her

Læs også