https://imgix.femina.dk/media/sondag/2013/09/36/ladywal-afstemning/ladywalk-stor.jpg
Se, lyt & oplev

Derfor er det så sundt at gå Ladywalk

12. maj 2014
af Elisabteh Wille
I denne højteknologiske tid med masser af indendørs træningstilbud og træningsmaskiner kan man nemt glemme, at der er masser af gode træningsmuligheder udenfor. Gang (den hurtige af slagsen) bør ligge på førstepladsen hos alle, der ønsker at blive slankere og starte langsomt op på at komme i form

Det gode ved gang er, at det ikke belaster dine led, og at det er en træningsform, som kan udføres flere gange ugentligt, uden at man skal være nervøs for skader eller overbelastninger.

Der forbrændes færre kalorier i minuttet ved at gå, end du ville gøre ved at jogge og løbe, til gengæld er gåturen ofte længere end løbeturen, hvilket kompenserer lidt for forskellen.

Det vigtigste er at have et par rigtig gode gåsko, når kilometer efter kilometer tilbagelægges, for det er vigtigt at undgå problemer i ankler, fodled, knæ, hofte og lænd.

Skoene er det vigtigste udstyr

Ligesom der findes løbesko, findes der også gåsko, og de bedste fås fra 600-1.500 kr., alt efter hvilke krav du stiller til skoene. Det kan lyde som et nyt markedsføringstiltag fra skoindustrien, men hvis du har planer om at gå Ladywalk, kan en investering i den perfekte sko til dine fødder være en rigtig gode idé.

Hælene bærer nemlig størstedelen af vores vægt, når vi går, hvilket stiller krav til en fast og stabil støtte til hælene. Er terrænet, du går og vandrer i, mere kuperet, så vælg sko med ordentlig slidbane i sålerne og ekstra støtte i hæle og ankler.

Ikke alle fødder er ens, så spørg efter sko og sokker i sportsforretningen specielt til dine fødder.

HUSK! Onlinetilmelding er lukket, men du kan stadig nå at komme med ved at møde op ved startstedet den 26. maj og melde dig til der. Se mere på Ladywalks hjemmeside

Læs også