X_factor
Se, lyt & oplev

Blachman har ét særligt krav, hvis han skal fortsætte som 'X Factor'-dommer

5. april 2023
Af Amalie Lindeburg
Foto: Jesper Sunesen
Efter Thomas Blachmans 15 “X Factor”-sæsoner er der én ting, der kan få ham til at takke ja til endnu en omgang.

Denne artikel blev første gang bragt af SE og HØR. Dette er en redigeret version.

I over 200 programmer af “X Factor” har Thomas Blachman, 60, tronet til tonerne af talenter i sangræset.

Han har både knust og indfriet drømme hos danske unge, og det er netop de unge talenter, der i mange år har fået den intimiderende dommer til at takke ja gang på gang.

– At møde nye unge mennesker med en eller anden form for talent og have følelsen af, at jeg kan rådgive nogle og hjælpe med at skræddersy en form for forløb sammen med dem, som de udvikler sig i. Og så kunne kommunikere det til en masse mennesker, der ser resultatet af vores arbejde. Det er meget tilfredsstillende. Jeg føler mig meget privilegeret, lyder det næsten sentimentalt fra Blachman til SE og HØR.

Thomas_Blachmann

Vil have Simon med

Men der har manglet noget i de seneste sæsoner for dommeren – men det er noget, som Blachman har fået i den netop overståede sæson.

– Jeg har været på kant med Martin Jensen og Ankerstjerne, og der har været en masse. Men jeg synes på en eller anden måde, jeg har fået en ny energi ind, som tager det meget alvorligt, forklarer Blachman.

Simon_Kvamm
48-årige Simon Kvamm har både chokeret og fascineret dommere, deltagere og seere, men spørgsmålet er, om den nye svend sidder til bords næste sæson. – Det vil jeg ikke udelukke, men jeg har ikke rigtig taget endelig stilling til noget, lyder det fra Hugorm-sangeren.
Foto: Hanne Juul

Den energi, som Blachman refererer til, går under navnet Simon Kvamm, 48. Han bliver nemlig tungen på vægtskålen, der afgør, om Thomas Blachman overvejer at skrive under på en ny sæson. For selv om Hugorm-sangeren har givet ham “lidt en røvfuld”, så er det tilsyneladende Kvamm, der afgør, om Blachman er en del af dommertrioen næste sæson.

– Hvis han bliver, vil jeg overveje det, lyder det fra Blachman.

Skal sove i en uge

Om Kwamie Liv, 38, vinker hej eller farvel til en ny “X Factor”-sæson er endnu usikkert.

– Jeg skal sove i en uge, før jeg kan tage stilling til, hvilken aftensmad jeg skal have. Jeg er lige her lige nu, lyder det fra Kwamie Liv, efter en hård sæson.

Kvamie_Liv
Kwamie Liv, 38, ved endnu ikke, om hun sidder til bords, når 17. sæson af “X Factor” ruller over skærmen.
Foto: Hanne Juul

Uge efter uge har hun siddet i smørhullet mellem Kvamm og Blachman, og hun har i den grad mærket, at ambitionsniveauet er højnet.

– Jeg synes, det er en sæson, der har været meget kompetitiv. Der har været pres på. Vi er alle sammen gået ind hver fredag og har virkelig gjort os super umage, siger dommeren, som ikke formåede at få nogen af sine deltagere i finalen.

Læs også