https://imgix.femina.dk/media/1ba82abccfe045a0b0a519d79dea135d.jpg
Se, lyt & oplev

Applaus til Paprika Steen

28. september 2009
af Rikke Rottensten
Applaus er helt og holdent Paprika Steens film, og man bør ikke snyde sig selv for hendes mesterlige spil

Applaus er helt og holdent Paprika Steens film. Det er svært at vurdere objektivt, hvorvidt historien om en skuespillerindes ensomme og brutale kamp ud af alkoholmisbruget og ikke mindst tilbage til det familieliv, der er slået afgørende itu, ville have vakt publikums interesse, hvis det havde været en hvilken som helst anden skuespillerinde, som havde spillet Theas rolle.

Paprika Steen styrer
Men nu er det Paprika Steen, og derfor bliver det en gribende strøm af følelser, man kastes ud i gennem hele filmen. Skrækken for, at hun ikke kan klare det, lysten til næsten selv at redde hende, ubehaget over hendes skift, hendes modbydeligheder mod den stakkels unge påklæderske (Malou Leth-Reymann) og hendes destruktive utålmodighed gør det til en stærkt følelsesladet oplevelse at se Martin P. Zandvliets film.

En af vores største skuespillerinder
Applaus er hverken forskønnende eller forsonende, men skildrer kampen i desperate grå toner - glem alt om, at alting ordner sig til sidst, for det ved vi ingenting om. Mesterligt spillet af Paprika Steen, der endnu en gang overbeviser om, at hun er en af vores største skuespillerinder.
Premiere 29. september.

ìììì (4/6)

Læs også