Andie MacDowell og Margaret Qualley
Se, lyt & oplev

Andie MacDowell om at spille mor til sin egen datter: ”Det var ikke let, fordi hun var så grusom mod hende”

20. oktober 2021
af Malini Gaarde Bjørnstad, kk.no
Foto: Netflix, Joseph Kerlakian/Ritzau Scanpix, Willi Schneider/Ritzau Scanpix
Det var ikke en let opgave for den garvede skuespiller Andie MacDowell at spille over for sin datter Margaret Qualley i Netflix-serien "Maid", fordi hendes karakter skulle være så forfærdelig over for datteren.

Dette efterår fik den 10 episoder lange serie "Maid" premiere på streamingtjenesten Netflix, og det tog ikke lang tid, før serien blev et varmt samtaleemne verden over.

Tv-seerne hylder skaberne bag serien for at rette fokus mod vold i hjemmet – uden at vise grafiske billeder af de grove voldsepisoder.

Hovedrollen spilles af den 26-årige model Margaret Qualley. Hun portrætterer den unge enlige mor Alex, der flygter til et krisecenter med datteren Maddy, væk fra en fysisk og psykisk voldelig kæreste.

I serien møder vi også Alexs forældre, og den svævende hippiemor Paula bliver spillet af ingen mindre end den 63-årige Andie MacDowell, der også er Margaret Qualleys mor i virkeligheden.

Margaret Qualley

Skræmmende

Det var faktisk Magaret Qualley, der pitchede sin mor som et potentielt navn til rollen som den bipolare Paula i serien. Og netop det overraskede den 63-årige skuespillerinde.

Andie MacDowell og Margaret Qualley

– Først tænkte jeg: ”Er det sådan, hun ser mig?” Det er det jo heldigvis ikke, men det var lidt skræmmende i begyndelsen, fortalte Andie MacDowell i Graham Nortons Show i oktober, ifølge Daily Mail.

MacDowell blev for alvor kendt i midten af 90’erne, da hun medvirkede i den romantiske dramakomedie "Fire bryllupper og en begravelse", hvor hun spillede over for Hugh Grant.

Rollen som den bipolare mor Paula i "Maid" er en lidt anden slags rolle end den, hun spillede i 1994.

Andie MacDowell

Til talkshow-værten Graham Norton fortalte hum, at det var en udfordring, som hun satte pris på at få, til trods for at rollen er temmelig svær.

– Det var ikke let, fordi hun var så slem, grusom og horribel mod sin datter. Men det var også en rigtig sjov udfordring for mig, fordi jeg aldrig har spillet sådan en rolle før. Det var dejligt at vise folk, hvad jeg kan.

Norske aner

Andie MacDowell har datteren Margaret Qualley med model-eksmanden 63-årige Paul Qualley. De var gift fra 1986 til 1999.

Udover Margaret har de også 31-årige Rainey og 35-årige Justin sammen.

Andie MacDowell med sin eksmand Paul Qualley

I 2001 giftede hun sig med ungdomskæresten Rhett Hartzog, men de blev skilt tre år senere.

Ifølge TheCityCeleb har eksmanden Paul Qualley norske aner, hvilket betyder, at "Maid"-stjernen Margaret Qualley også har rødder blandt nordmændene, der emigrerede til USA i 1800-tallet.

Margaret Qualley fik sit store skuespilgennembrud i den Oscar-vindene film "Once Upon a Time in Hollywood" i 2019.

I et interview med Collider Magazine åbnede den 26-årige skuespiller og model op for, hvordan det er at arbejde så tæt med sin mor.

– (…) Jeg har altid haft en drøm om at arbejde med min mor. Den her rolle var stadig ikke besat, og så slog det mig, at den var skræddersyet til min mor. Så jeg krydsede fingre for, at hun ville sige ja.

Dater "Girls"-eks

Serien blev filmet i Canada under coronapandemien og med de mange restriktioner, der herskede, var det ekstra rart for Margaret Qualley at spille over for sin mor.

– Det var en drøm, der gik i opfyldelse og også en meget surrealistisk oplevelse. For det var en slags trøst at være så tæt på sin mor under en verdensomspændende pandemi, især når du er langt væk hjemmefra.

Senest er den 26-årige skuespiller blevet spottet hånd i hånd med den 37-årige musiker Jack Antonoff, skriver det amerikanske magasin Cosmopolitan.

Tidligere har hun datet den 35-årige skuespiller Shia LaBeouf og den 27-årige skuespiller Pete Davidson.

Og Jack Antonoff har tidligere været i et fem år langt forhold med den 35-årige nygifte "Girls"-stjerne Lena Dunham. De slog op i 2018.

Lena Dunham og Jack Antonoff

Tv-serien "Maid" er baseret på bogen "Maid: Hard Work, Low Pay, and a Mother's Will to Survive", som er skrevet af den 43-årige amerikanske forfatter Stephanie Land, og den er løst baseret på hendes egne livserfaringer som hårdtarbejdende alenemor.

Du kan se traileren for "Maid" her

Denne artikel blev oprindeligt publiceret på KK.no.

Læs også