https://imgix.femina.dk/2021-07-02/ritt_bjerregaard_0091_0.png
Sårbarhed

”Alle mennesker er sårbare,” siger Ritt Bjerregård, der altid har fremstået meget stærk

25. juni 2021
af Emilie Søndergaard Christiansen
Foto: Robin Sjoldborg/Sif Menicke
Forfatter Ulla Hinge Thomsen er aktuel med podcasten ”Sårbar og Stærk”. I andet afsnit taler hun med tidligere minister Ritt Bjerregaard om at stå stærkt i livet og at turde at være sig selv helt til det sidste.

Tidligere på året udkom Ulla Hinge Thomsens bog: ”Sårbar, find friheden i det uperfekte”, der handler om at omfavne den sårbarhed, der findes i os alle.

Som en videreudvikling af bogen vil Ulla Hinge Thomsen i podcasten ”Sårbar og Stærk” tale med mennesker, der har tænkt over deres sårbarhed, og som har nogle særlige erfaringer med det.

Hun vil finde ud af, hvordan disse mennesker tackler sårbare situationer og følelser, hvad de oplever som sårbart, og hvad de lærer af det.

https://imgix.femina.dk/2021-07-01/ullah_042_hi-res.png

I andet afsnit af podcasten taler Ulla Hinge Thomsen med den tidligere minister og EU-kommissær Ritt Bjerregaard om balancen mellem at være menneske og professionel politiker, og hvordan hun har balanceret det sårbare med det stærke i sit liv.

Dyrket det stærke

I podcasten siger Ulla Hinge Thomsen, at hun ikke forbinder Ritt Bjerregaard med at være sårbar, men at være stærk derimod.

Specielt på grund af sit arbejde som politiker, hvilket Ritt Bjerregaard er enig i.

– Jeg har ikke dyrket sårbarheden, jeg har dyrket det modsatte, nemlig at være stærk nok til at tage den modstand, jeg var helt sikker på ville komme, og som også er kommet, fortæller hun i podcasten.

Men hvordan tør man så at være sårbar, når man har dedikeret sit liv til at være stærk?

For Ritt Bjerregaard har det især været det stærke bagland, hun har haft – både i form af hendes forældre, men også hendes venner og hendes mand Søren, der har bidraget til at gøre hende til den person, hun er i dag, hvor hun tør at være helt igennem sig selv.

Hør podcasten ”Sårbar og Stærk”

Ulla Hinge Thomsen er aktuel med podcasten ”Sårbar og Stærk”, hvor hun undersøger forskellige menneskers erfaringer med sårbarhed, og hvad sårbarheden har lært dem.

Podcasten er produceret af Politikens Forlag og udgivet i samarbejde med femina.

I andet afsnit taler tidligere minister og EU-kommissær Ritt Bjerregaard og Ulla Hinge Thomsen om, hvordan Ritt Bjerregaard har balanceret at være sårbar og stærk gennem sit liv.

Du kan også høre podcasten på Itunes, Spotify og Spreaker.

Vred frem for ked

Ulla Hinge Thomsen fortæller, at der findes mange mennesker, der ikke tør at leve livet helt og fuldt, fordi de er bange for at miste venskaber, kærester, jobs eller noget helt fjerde.

Men det er en del af livet, at man mister, mener Ritt Bjerregaard.

Hun har selv oplevet at miste venner, hun har været i modvind, og i dag lider hun af uhelbredelig kræft.

Alligevel har hun levet sit liv lige præcis, som hun ville.

Opskriften for Ritt Bjerregaard har været at lære at blive vred frem for ked af det, hun har dyrket sine venskaber, og så har hun turdet at analysere de fejl, hun har begået i livet.

I podcasten ”Stærk og Sårbar” kan du høre Ritt Bjerregaard fortælle Ulla Hinge Thomsen meget mere om, hvordan vejen til at leve sit liv uden begrænsninger har været.

Læs også